Vinnyogó róka és hóban fetrengő katonák: ezt néztük idén a Youtube-on

Megvannak a Youtube idei legnépszerűbb videóinak a toplistái, ezekből szemezgettünk. Romániában az abszolút legnézettebb a Harlem Shake norvég katonás változata lett, de összességében a RObotzii különböző epizódjai futottak a legtöbbet, a tíz legnépszerűbb videóból hét a Mo és F.O.C.A. párbeszédére épülő animációs sorozat valamelyik része. A tíz legnépszerűbb romániai videó közé még a 10Lucruri.ro csapatának a Scoala pentru soferi jmecheri című videója és a People Are Awesome 2013 c. klip került.

A zenei listán Andra Inevitabil va fi bine c. klipje szerezte meg az első helyet, utána Florin Salam Saint Tropez c. maneléje következik, majd Naughty Boy és Sam Smith La La La című száma jön a harmadik helyen. A teljes lista itt található. 

Nemzetközi szinten a The Fox tarolt, utána jött a Harlem Shake norvég katonás változata, ami ugye Romániában a legnézettebb klip lett, majd az állatok evését bemutató paródiafilm következik. A nemzetközi zenei listán egyáltalán nem meglepő módon az év elején még nagyon menő Psy került az első helyre a Gentleman m/v c. számával, a második és harmadik helyre pedig az év második felében a bulvárújságoknak rengeteg témát szolgáltató Miley Cyrus került, a Wrecking Ball és a We Can’t Stop c. dalaival.

Magyarországon Avicii tarolt, a Wake Me Up c. száma lett a legnépszerűbb zenei videó, az erről készült paródia pedig a legnézettebb klip. A nem zenei toplistán az Attraction tánccsoport brit tehetségkutatón bemutatott árnytánca került a második helyre, míg a fogatlan Francesco Zombori értékelése a román–magyar focimeccsről a harmadikra.

A Youtube szerkesztői egy öt perces videóba is összesűrítették az eseményeket, a végére még azt is beszúrom nosztalgiából:

Comments

comments