Végre egy tényleg megható karácsonyi reklám: fegyverszünetel a Sainsbury’s

Sorozatban támadnak a karácsonyi reklámokkal a britek: a múlt héten a John Lewis áruházlánc pingvines reklámja járt körbe az interneten, amiért én kivételesen egyáltalán nem voltam oda, szerda este pedig a Sainsbury’s szupermarket tette közé karácsonyi reklámfilmjét, ami kivételesen jól sikerült.

Hatásvadász, mint minden karácsonyi reklám, de nagyon tiszta és megható az üzenete, ráadásul az I. Világháború kitörésének centenáriumára is felidézik. Ez nálam külön bónusz, mert ezt a britek különösen vagányul csinálják, elég csak a Tower körüli pipacsmezőre gondolni. A reklámmal a Sainsbury’s a The Royal British Legion segélyszervezettel való 20. éves együttműködését is ünnepli. Állítólag a reklámban látható csokit meg lehet vásárolni a szupermarketlánc üzleteiben, amit a szervezetnek ajánlanak fel.

És így készült a videó filmecske is van:

UPDATE: most olvasom, valós eseményeket idéz fel a reklám, állítólag az I. Világháborúban a szembeálló csapatok előjöttek a lövészárokból, hogy kezet fogjanak, és apró ajándékokat adjanak egymásnak. Ezt az egy napig tartó tűzszünetet örökíti meg a Sainsbury’s reklámja.

Comments

comments