Úgy gondolja hegyi Nepál, sáskák ellen jó lesz majd a heavy metál

Óriási gondokat okoz a helyi termelésben a sáskajárás Nepálban is, ahol a mezőgazdasági minisztérium már 3,50 lejnek megfelelő 100 nepáli rúpiát is hajlandó fizetni a sáskák kilójáért azoknak, akik begyűjtik és beszolgáltatják azokat (az országban a havi nettó átlagfizetés 700 lej körüli összeg között mozog).

A sáskagyűjtést legfőképpen a gyermekek és a szegények végzik az országban, viszont a minisztérium az is kitalálta, hogyha a gyűjtögetés még mindig nem lesz elég hatékony, akkor üvöltő heavy metállal fogják elűzni a sáskákat, mert ezt a módszert Indiában korábban már alkalmazták a kártékony egyenesszárnyúak ellen – írja Index.hu.

Az idei évben rendkívüli sáskajárásról érkeztek hírek Afrikától a Közel-Keleten át egészen Kínáig. Idén kora tavasszal 70 éve nem látott sáskajárás pusztított Kenyában, Iránban pedig a hadsereget is be kellett vetni a kártevők ellen.

Az Irán déli részén tomboló sáskajárásról akkor egy videofelvétel is felkerült az internetre, amin az látszik, hogy az elképesztő rovaráradat úgy takarja ki a napot, mintha homokvihar lenne.

 

Comments

comments