Tőkés László újranősült. Sakkor? dec30

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Tőkés László újranősült. Sakkor?

Tőkés László egy nála jóval fiatalabb nőt vett feleségül. Ráadásul a hölgy, aki a Partiumi Keresztény Egyetem diákja volt – így jöttek össze – még terhes is. Ilyen tálalásban forog a hír, a Tőkés PR pedig láthatóan nem tud mit kezdeni a dologgal. Nem tudom eldönteni, mi az, ami több kajánságra ad okot, az, ha az ara szép, vagy az, ha kevésbé. Ha szép: no lám, a vén kecske, ha kevésbé: ccc, hát ennyi jutott neked?

A legsokkolóbb most az lenne, ha Tőkés László azt mondaná magáról: emberek, boldog vagyok, imádom a feleségem, ő a világ leggyönyörűbb nője, és leírhatatlan az örömöm amiatt, hogy ismét apa leszek. Tőkés úgy építette fel magát, mint aki állandóan gyötrődik, aki fontosnak tartja a konzervatív normákat, ez a mostani helyzet pedig szerepen kívül helyezi. Mintha zavar lenne benne amiatt, hogy mer örülni az életének.

Ne legyen zavar! Mert Tőkés Lászlónak is joga van boldognak lenni, joga van elavult társadalmi normákat borítani, joga van újrakezdeni, joga van kihajtani a démonait a padlásról, kamatoztani azt, amiben jó apa volt, és korrigálni azt, amiben szerinte van korrigálni való — még akkor is, ha számos, szerintem is jogos  fenntartás van azzal kapcsolatban, hogyan politizál. Ez egy remek pillanat arra, hogy Tőkés megmutassa a világ számára a szerepen kívül spontánabb énjét.

Az a cinizmus, ahogy többen fogadták Tőkés újranősülésének hírét, megkérdőjelezi a lamentálók alapvető humanizmusát.

Sok boldogságot Tőkés Lászlónak és új családjának!

Comments

comments