Tíz egyszerű tanács a centenáriumi ebédhez: a Times New Roman megint leckét ad öniróniából

A Times New Roman humoroldal „Tíz egyszerű szabály a centenáriumi ebédhez” címmel tett közzé egy listát, amelyben lefektetik azt a tíz alapvető szabályt, amelyet egy románnak be kell tartania, hogy megfelelően ünnepelhesse meg a centenáriumot.

Ezek a következőek:

  1. Csak semmi disznóhús az asztalon, mert egyébként sincs honnan, hiszen mind elégették őket.
  2. Feltétlenül meg kell hívni egy magyart az ebédre, hogy legyen kin nevetni, amikor szóba kerül az asztalnál a centenárium.
  3. Esetleg megmondod a magyarnak, hogy hozza ő az ételt, majd ellopod tőle, hiszen így tettek már elődeink is 1918-ban, amikor ellopták tőlük Erdélyt.
  4. Különben is: a magyarok étele sokkal jobb, mert pikánsabb és vannak autópályáik is.
  5. Minden fogás előtt el kell mondd a himnuszt: „Ilyenek a románok, csak lányok után járnak, legyenek azok bár pirospozsgásak, szőkék vagy kékek.”
  6. A centenárium alkalmából egy speciális koktélt kell felszolgálni, amely erdélyi pálinkából, olténiai zaibăr-ből, moldvai bármiből és a Duna vízéből készült. Neve: Centenáriumi Testszaggató.
  7. Mindenképpen fel kell szolgálni egy Trianon nevű böffsalátát, amelynek Nagy-Magyarország formája kell legyen – ebből különböző darabokat kell szétosztani az étkezők között, a magyarnak pedig a végén hagyd azt a kis részt, ami megmarad.
  8. Ebéd közben csak háromnevű előadó hallgatása megengedett: Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudașcu, Petrică Mățu Stoian és Adrian Copilu Minune.
  9. Előveszed a szekrényből az Egyesülés a szerájban című falvédőd és jól látható helyre kiakasztod a lakásban.
  10. Desszertnek szintén alkoholt kell felszolgálni, de trikolórt: cseresznyepálinka, sárga köménymag pálinkát és Mona kékszeszt.

 

Comments

comments