Remélem, ti is hozzájárultatok a sikerhez! Havadtői adománygyűjtési beszámoló jan16

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Remélem, ti is hozzájárultatok a sikerhez! Havadtői adománygyűjtési beszámoló

Még december elején tettünk közzé egy olyan listát, amelyben különböző szervezeteket ajánlottunk, akiknek karácsony alkalmából lehet adományozni. Bár a szervezetektől nem kértünk ilyet, a havadtői családotthon segítői most elküldték a beszámolójukat a gyűjtésről, és gondoltam, megosztom veletek is, hogyha segítettek, akkor lássátok, mire költötték a pénzetek.

Tavaly hatodik alkalommal hirdették meg az adománygyűjtő akciót a havadtői családotthon részére, amelynek jelenleg 22 lakója van. A legkisebb 3 éves, a legidősebb ebben a tanévben fog érettségizni. A kisebbek a helyi iskolába, a középiskolások a szomszédos Erdőszentgyörgyre járnak líceumba. Mint írják, a felhívás híre Erdélyből Magyarországon és Belgiumon keresztül egészen Kanadáig is eljutott. Remélem, hogy nekünk is sikerült részben hozzájárulni a sikerhez.

 

 

 

Minden gyűjtésnek van egy célja. A tavalyiból új párnákat és paplanokat akartak vásárolni a gyermekek részére. A nagylelkű adakozóknak köszönhetően összesen 1150 euró, 193 ezer forint és 500 kanadai dollár pénzbeli adomány gyűlt össze. Ebből 300 euróra vásároltak ágyneműt, a többet pedig készpénzben átadták Sebesi Ildikónak, a családotthon vezetőjének, hogy a szükségleteiknek megfelelően használják fel.

 

 

“A szalárdi (Bihar megye) iskola tanári közössége összegyűjtött és az iskolaigazgató személyesen elvitt a gyermekek részére több mint 100 kg tartós élelmiszert, tusfürdőt, mosóport, sajtot, édességet, játékokat, füzeteket és írószereket. Mások mellett továbbá újra gyűjtöttek a székelyudvarhelyi fiatalok a családotthon részére, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros Megyei Szervezete cipősdoboz akció kedvezményezettjeivé tette a gyermekeket, a MIET – Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács pedig Vincze Lóránt marosvásárhelyi képviselői irodájával közösen indított gyűjtést. És ezek csak azok a kezdeményezések, amelyeknek híre visszajutott hozzánk is. Sebesi Ildikótól tudjuk, hogy szinten naponta jártak náluk személyesen jólelkű adakozók, és ezáltal az egész adventi időszak egybefüggő ünneppé vált az Otthon lakói számára” – írja beszámolójában a Havadtői Családotthon Barátai Facebook-oldal kezelője, a gyűjtés kezdeményezője Demeter Dorka.

“A havadtői Családotthon minden lakója nevében köszönöm a bőkezű adományokat!” – zárja a beszámolót.

Comments

comments