Pénteki pirítós – Semmi performansz

Ülök egy doboz sörrel csütörtök délután a Szamos-parton. Kutyákat sétáltató emberek jönnek-mennek, olyan szomorúan idilli az egész. Agyalok, gondolkodom, ki akarok találni valami jó kis frappánsat a pirítóshoz. Egész héten jegyzeteltem, nézem a jegyzeteimet, nem segít. Gondolkodom, vitázok magammal, írok.

Lehet, hogy most be fogok égni.

Hahaha… pirítós beégni….Hahaha. Értitek nem? Úristen. Írjam le? Poén? Ja nem? Akkor nem írom le.

Fagyos időjárás és heves melegellenesség jellemezte ezt a hetet és ami azt illeti, csomó mindent elég hűvösen fogadtunk, mint például a Nobel-díjak átadását . Szóval megállíthatatlanul közeleg a tél.

Úristen, ez borzalmas, húzd ki, ne pont ezzel kezd. Frappáns legyen, egy jó felütéssel.

Basky ismét lecsapott Kolozsváron. Ez nagyon király, bár mondjuk sokat nem élvezhettük, mert az önkormányzat valamiért nem szereti a csókolózó ortodox pópákról készült graffitiket. Hogy ízlésficamosak, vagy csak tiltja a vallásuk, egyelőre nem lehet tudni, már dolgozunk azon, hogy kiderítsük.

Na, hát majdnem. Ne ezzel kezd!

Talán írhatnék valami frappánsat arról, hogy Dăncilă és Hókuszpók elutazott az EU-ba magyarázni a bizonyítványukat, mert rájuk szóltak, hogy nem voltak jók.

Úristen? Miért csinálom ezt magammal? Nem megy, nem megy, nem megy. Jaj, nagyon nehéz.

Costa Ricán letartóztatták Elena Udreát. Remek, a külföldön levő bűnözőinket már tartóztatják le, kérdés, hogy mikor kerül sor az itthoniakra? Mondjuk lópikula, olyan országban, ahol rengeteg rab közben börtönőr is, nem is lehet olyan nagy kunszt bezárva lenni. De ez vicces. Mondjuk az iskolában velünk is csináltak olyat, hogy mi is kipróbálhattuk magunkat a tanár szerepében, lehet, hogy ennek is van valamiféle nevelési célzata.

Ááááá, ennek a fele nem jó. Azt töröld ki. Az Udreás részt hagyd, a többi kuka. Írjak most is vers formában, de ne olyan búskomorban, mint a múltkor, hanem legyen vicces? A vers jó. Szeretik az emberek. Rímeljen. Markó Bélának is bejött. Valami kis gyerekeset, népdalosat. Gyerünk, gyerünk, gyerünk.

Van, akinek elég volt a jóból
S kilépne az unióból

Jó lesz ez is, hogyha nincs más,
Teljesen bedugult Kisbács

Az ország fele homofób
Csattannak a pofonok

Nem lesz elég két liter rum
Hogyha jön a referendum

Na jó. Most már komolyan a barátaid dumáját lopod? Igen, lopni. Lopjál. Ez jó, másoknak is bejött már ez mentőövként, neked is menni fog. Á, nem, most pont nem jut eszembe egyetlen jól ellopható duma sem.

Ahj, ez borzalmas. Különben is mi köze? Mi van veled, Csabi? Mi történt? Akarsz beszélni róla?

A gyűlölet buszán ülünk, egymásnak háttal összeszorulva. Nevetéseink vicsorrá változnak. Lehangoltak vagyunk. Az ember beszéljen tőmondatokban, hogy kevesebb ideig hazudjon. Olyan világban élünk, ahol világbékés kuponokkal akciósan lehet fegyvereket vásárolni. Frissítjük a Facebook oldalunkat és várjuk, hogy történjen valami. Semmi performansz a mindenség széteső színpadán. Bezárkózni a söröz dobozaink közé értelmetlen. Valamit mégis lehet. Legalább meghúzni a vészféket.

Gyűlölettől mentes, napfényben gazdag hétvégét nektek! És inkább a zöldbe menjetek, mint szavazni!

Comments

comments