Pénteki pirítós: költöztessük Jeruzsálemet Bukarestbe!

Orbitális nagy tisztelettel üdvözlöm kedves olvasóimat, akik az elmúlt hetek történései után mégis úgy döntöttek, hogy hírportálokat akarnak olvasni és nem vettek még egy kalibát valahol fent a havasokban, távol ettől a civilizációnak nevezett káosztól.

A román politika a közelmúltban is hozta a kötelezőt. Johannis és Dragnea közötti csatározásokkal van tele a sajtó, az ország meg közben szép lassan rohad. A kormány azzal van elfoglalva, hogy az ország  nagykövetségét Jeruzsálembe költöztesse. Szerintem inkább költöztessük Bukarestbe Jeruzsálemet. A Nemzet megváltásának katedrálisa mellett jól mutatna a siratófal, a multikulturális vonalra is rá lehetne gyúrni és Isten az atyám, hogy Dragnea körülmetélésére, ha sor kerülne rá, én szívesen elmennék.

 

A székelyföldi blogger közben olyan valós problémákkal tölti az szabadidejét, hogy székelyföldi magyar kiadványokat perel be. Az történt, hogy a magyar feliratok eltávolításával is szorgalmasan foglalkozó marcipán nácinak feltűnt, hogy a 99,2 százalékban magyarok lakta Gyergyóremetén a községi havilap csak magyarul jelenik meg. Állítólag a román közösség nem igényelte annak fordítását korábban, viszont úgy néz ki, Tanasă nem tud meglenni a remetei kulturális hírek nélkül és bosszantja, hogy románul nem tudja elolvasni őket. Legyen szíves valaki fordítói munkával segítse ki a remeteieket, hadd részesüljön ez a leszázalékolt Vadim Tudor egy kicsit a székelyföldi falu kultúrájából.

Az, hogy a kárpátok és a korrupció ölelésében található szép országunkban még mindig minden kínos dolog előfordulhat és elő is fordul, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy Prahova megyei állami cég bejáratához szépen kiírták az auschwitzi haláltábor bejáratról hírhedté vált feliratot. Állítólag nem tudták honnan van, csak arra gyanakszanak, hogy aki kitette, az valahol hallotta és biztos nagyon megtetszett neki. Hát hihetetlen! Komolyan mondom, már azon sem lepődnék meg hogyha valamelyik minisztérium kiadna egy motivációs filmet az Akarat diadala címmel, mondjuk Dăncilă útjáról, amely a román alföldtől a miniszterelnöki székig vezetett.

Egyébként ma március 29-e van és briteknek ma kéne menniük az EU-ból, de úgy tűnik elbrexitelgetnek még egy darabig nálunk. A miniszterelnök már könyörög a parlamentnek, hogy lécci lécci fogadjátok már el a megállapodást, akár le is mondok, ha kell, de úgy tűnik, még nem akarnak kötélnek állni.

Az USR-ről kiderült, hogy a ko-betűkkel kezdődő dolgokat nagyon büntetnék. Egyelőre csak a korrupciót és a kommunizmust akarják teljesen betiltani, de már hallani lehet, hogy a korbácsolást, kotkodácsolást, korcsolyázást is szankcionálni kívánják és Koszovó függetlenségét sem fogják elismerni soha.

A DIICOT lefoglalt egy tonna kokaint a Duna-delta környékén, azóta nem nyilatkoztak, de nem is panaszkodtak többé, hogy levágtak a költségvetésükből.

Összességében itt a tavasz és egyre elviselhetőbb lesz ez az ország, meg ahogyan az kiderült, voltak a mostaninál még sokkal, de sokkal rosszabb idők is. Vigyázzunk egymásra, minden jót!

Comments

comments