Pénteki pirítós – Dedikácie szpecsiálö pentru Dan Tănasă

Drága olvasó! Először is elnézésedet kell kérnem, amiért az elmúlt 2 hétben úgy eltűnt a Pénteki pirítós, mint az EU-s pénzek egy nyertes pályázat után. De két hete elutaztam, a múlt héten meg más elfoglaltságaim voltak. Szánom-bánom, de ez már eső után köpönyeg.

De most itt vagyok, nem kell aggódni, és ha nem voltál elég figyelmes a héten, akkor tessék, itt egy csokorban az összes szerintem fontos dolog, amiről jó, ha tudsz.

Mondjuk hétfőn még azért kicsit izgultam, hogy na vajon mi lesz a pirítóssal, mert eléggé laposan indult ez a hét, és már annyira frusztrált ez az egész, mint Dan Tănasăt a magyar felirat az Erős Pista csomagolásán, de végül csak beindult a kerék.

Az internetet és a médiát is felrobbantotta a hír, hogy Soros Györgyöt nem robbantotta fel az a levélbomba, amit küldtek neki, majd Hillary Clintonak, Barack Obamának és Robert De Nirónak is. Mondjuk De Nirónak értem, hogy miért. A Nagyfater elszabadulban nyújtott alakítása után legszívesebben én is küldtem volna neki egyet. Ó, hol van már a régi jó taxidriveres, keresztapás De Niro.

Toader, úgy néz ki, mostanában keményebben takarítja el maga elől a politikai ellenfeleit, mint egy hargitai hókotró a fagyott utat a Bucsinon. Apropó hókotró. A héten havazott ITT is és ITT is, sőt Csíkszeredában is, de sajnos hiába kutattam, nem találtam normális felvételeket róla. Ha jövőhéten havazik nálad, Kedves olvasó, lécci, lécci küldjél nekem képet róla (ugyelet@transindex.ro). Nagyon hálás lennék!

Ja, mindjárt elfelejtem, hogy egykori iskolám elődjének számító Gyulafehérvári Római Katolikus Főgimnázium épületét nem nagyon akarja visszaadni az állam a római katolikus egyháznak és alapfokon el is utasították az erről szóló keresetet. Annyira nem lepődtem meg. A szomorú az, hogy az ilyen bírósági elmarasztalásokra már annyira lehet számítani, mint Székelyudvarhelynek a pénzbírságra egy magyar nemzeti ünnep után.

Johannis a héten felszólalt az Európai Parlamentben és elvitte az EU atyáihoz vállán az ország búját-baját, amit jól meg is beszéltek. Viszont nagyon sok lehetett az ország búja-baja, amit a saját vállán kellett kicipelnie, mert a héten meg is műtötték az államelnök vállát, de már jobban is van.

Kolozsvárra meg vesznek 50 új trolibuszt. A közlekedési dugókat ezzel ugyan nem oldják meg, de legalább új trolikon ülve, vagy állva várhatjuk ki, hogy induljon a forgalom. A CFR is bejelentette, hogy nem kell aggódni, mert a téli időszámításra való áttérés nem módosítja a vonatok menetrendjét. Vagyis ugyanúgy fognak késni, mint eddig.

Ha a kolozsvári közlekedés nem is halad elég gyorsan, az országos politikai élet annál inkább. A kérdés persze az, hogy merre? Az új innovációs miniszterünk plédául nem hiszi, hogy az ember a majomtól származik. És ez az ember egy egyetemi tanár. Vicces lenne, ha mondjuk a következő ortodox pátriárka olyan lenne, aki nem hisz Istenben, vagy mondjuk egy anarchista venné át a rendőrség vezetését és egy pacifistára bíznánk a hadsereget. Én hiszem, hogy teljesen másképp mennének itt a dolgok.

De a szomszédba sem jobb a helyzet. Száz évvel a Nagy Háború befejezése után tovább csökkent Magyarország területe, ráadásul most is valami német miatt. Hol van ilyenkor a kormány? Hol vannak az elmés felszólaló Bayer Zsoltok, akik elküldenék vissza a művész proli káposztazabáló kurva@ anyjukba az ilyen fritzeket. Hát senki sincs, aki felszólaljon, most, amikor berlini csizmák tapossák szüntelen azt a négyzetméternyi magyar földet? Senki???

A gyűlölet kicselezésében a héten nálam a sepsiszentgyörgyi diákok győztek. Hajrá skacok!

Kedves olvasó, cselezd ki te is a gyűlöletet és legyen egy szép hétvégéd. Viszlát legközelebb!

Comments

comments