Pénteki pirítós: a hét hírei a 19 millió családszakértő országából

Azt a csizmakapcába tekert lábszagú drótkötélen rángatott rézangyalos repedtsarkú fene Istókját, mennyire gyorsan eltelt ez a hét is! Rendesen észbe se kaptunk és úgy elszállt, mint egy Costa Ricába tartó, soha vissza nem térő gép, Elena Udreával a fedélzetén.

Jó, mondjuk maradjunk annyiban, hogy a repülőkkel azért ezen a héten nem volt mindenkinek akkora szerencséje. Dăncilă például pont lekéste Juncker Bukarestbe érkező gépét (állítólag nem az ő hibája volt), és emiatt kapott hideget-meleget is a nyakába. Az ex-elnök, a Fekete-tenger egyetlen és megismételhetetlen Traian Băsescuja például konkrétan idiótának nevezte a miniszterelnököt. Mondjuk szerintem azért ő sem áll messzebb Isten országától, ha már itt tartunk. De nem kellett félteni a Dâmbovița-parti Angela Merkelt sem, már eléggé hozzászokott, hogy szidják, mint Tăriceanu a párhuzamos államot.

Áder János magyar köztársasági elnöknek pedig elromlott a repülőgépe, emiatt nem tudott részt venni Bukarestben a Három Tenger Találkozón, de az is lehet, hogy Orbán Viktor nem engedte el, még nem lehet tudni pontosan. Orbán híres graffitije egyébként az elmúlt héten sikeresen felkerült a kolozsvári állami magyar színház szomszédságában található épület Szamosra néző falára, a „világhírű” Basky jóvoltából.

Aztán a héten sikeresen levizsgázott 19 millió családszakértő az országban, sőt mindannyian jelesre. Szerencsére, itthon minden rendben van, így már csak ezzel kell törődni…

A Gyulafehérvári Főegyházmegye családreferense pedig ,,nem tudja komolyan venni” az egyszülős családokért aggódókat. Fura. Kérdés, hogy mit szólnának ehhez az apostolok és családjaik, akik egykor szintén elhagyták feleségüket, gyermeküket egy jobb világ reményében?! És ha már itt tartunk, legalább Ferenc pápa szerint a szex Isten ajándéka, úgyhogy aggodalomra semmi ok.

Az árvízkárosultak tiltakoznak, mivel a kormány túltámogatja őket és még a tavalyi árvízkárokat is meg akarják nekik téríteni, sőt duplán. Kovászna megyéből hatökrös szekereken vitték volna vissza az árvízkárosultak javára szánt pénzösszeget Bukarestbe, de a csendőrség udvarias figyelmeztetésének engedelmeskedve végül elálltak ebbéli szándékuktól.

A szállítási vállalatok, a szállításügyi miniszter kitüntetéséért terveznek demonstrálni menni Bukarestbe, mivel véleményük szerint nincs eléggé megbecsülve ennek a kiváló szakembernek a munkája. Meg, hát ugyebár, a kiváló román utakról se feledkezzünk meg.

Az oktatási minisztérium pedig kiakadt, amiért a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanulói Trianon-emléknapján Nagy-Magyarországot ábrázoló krétarajzról készült fényképeket töltöttek fel a Facebookra. Ezt mondjuk valahol megértem: én sem szeretném a barátnőmről és a volt pasijáról készült közös fotókat nézegetni az évfordulónkon. De azért mégsem kéne túlreagálni!

Dragnea körül pedig tovább szorul a hurok, aztán nem lehet tudni. Ha a digimonok és a pokémonok sikeresen összejátszanak majd a Yu-Gi-Oh kártya szörnyeivel, talán sikeresen le is váltódik a PSD éléről. A jövőheti pirítósban majd ez is kiderül.

Viszlát! Jövő pénteken, ugyanitt!

a kimerült hírszerk.

Comments

comments