Nagy Zsolt elítélése – az egyik kulcsmondat, amit nem fogunk észrevenni dec06

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Nagy Zsolt elítélése – az egyik kulcsmondat, amit nem fogunk észrevenni

Az egykori ifjúsági vezető, politikai operatív ember és miniszter elítélése jelentős érzelemhullámot váltott ki. Zsolt ügyről szóló írása feszes és meggyőző. Ahogy a részletes indoklás nyilvános lesz, újabb adalékokat tudunk meg és egyre világosabb lesz a kontextus is. Ez egy sokszereplős történet, aminek számos járulékos áldozata is van és ilyen lehet Zsolt is.

A fiatal és nagyon jól jegyzet magyar politikust levenni a sakktábláról bölcs preventív intézkedés lehetett. Ha nem vették volna le, most az egyik legbefolyásosabb romániai magyar politikus lenne – szerintem a második legbefolyásosabb. Intézményeket alapított volna és nála futottak volna össze az operatív szálak. De nem így lett, Zsolt megértette, hogy most a legtöbb, amit magáért tehet, hogy kilép a szcénából és nem politizál, amíg nem tisztázódik a helyzete.

Nem vagyok biztos abban, hogy Zsolt csak és kizárólag a román igazságszolgáltatás áldozata lenne. Újra és újra eszembe jut az egyik kérdés, amit illedelemesen rejtett el egy, a szövegét záró kérdés-felhőben:

Miért nem álltak ki értem azok, akik megtehették volna, akik minden egyes részletét ismerték ennek a képtelenségnek?

Tényleg. Miért nem? Azt hiszem pontosan tudom, hogy miért nem álltak ki. Amit mondok súlyos, de sajnos nem tudom bizonyítani.

Comments

comments