Mutatok egy egysnittes videoklipet, nagyon menő Sze09

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Mutatok egy egysnittes videoklipet, nagyon menő

Még tavaly készítettünk egy interjút Nagy Marcell operatőrrel – aki egykor a Sorstalanság főszerepét is játszotta, de milyen már mindig úgy emlegetni, amikor kitűnő operatőr lett belőle (és tudom, hogy a rózsaszín elefántra gondoltam). Már akkor beszélt a sikeres videoklipjeiről, így amikor ma a postaládánkban arról kaptunk egy közleményt, hogy elkészült a legújabb munkája, egyértelmű volt, megnézem.

Nos, elég jó lett. Ezért gondoltam, veletek is megosztom:

BELAU ft. Hegyi Dóri: Island of promise from Belau on Vimeo.

És itt a közleményük is:

A Belau könnyed, nyári hangulatú bemutatkozó dala egy pár kapcsolatát mutatja be, a zenei projektre jellemző hangvételben. Az Island of Promise című számhoz tartozó egysnittes mozgókép a számos elismerést és díjat begyűjtő Damokos Attila nevéhez fűződik, míg a stáb nagyobb része szintén Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója volt. A klip Kisorosziban forgott, a főszereplője, Tóth Bori, modell, aki egy titokzatos utazót alakít. A kisfilm a hétköznapokból való kiszakadásról szól, amikor csak mi vagyunk és az út, ami által fontos válaszokat kapunk meg, komoly döntéseket hozunk meg, amiket egyébként otthon nem.

“Ez a forgatás egy nagyon szűk körű, csendes és intim pillanata volt a nyárnak. A barátaimmal összegyűltünk a Duna-parton, volt, aki horgászott, míg összeálltunk a díszlettel. Mindenkinek benne volt szíve-lelke, és ezért nagyon hálás vagyok nekik! ” – mesélte Damokos Attila a munkafolyamatról. “Marcellal nagyon sokat kísérletezünk azon, hogy mi az a legminimálisabb, legcsupaszabb képi nyelv, ami még alkalmas egy történet elmesélésére, nyilván itt nem a Da Vinci kódra kell gondolni, de egy szimbolikus hosszú út utáni búcsúzás és elvágyódás megfogalmazható így is. Ez engem amúgy is inspirál, mert sokat utazom hátizsákkal a világban, és akkor nagyon sok választ kapok, és azt hiszem, hogy Peti zenéje is ezekről a válaszokról akar szólni” – folytatta a kisfilm megálmodója.

Domokos Attila és Nagy Marcell

Damokos Attila és Nagy Marcell

A Belau a jövőben is hasonló tematikájú dalokkal, konceptlemezekkel és erős látványvilággal rendelkező mozgóképeket ígér közönségének, míg a Damokos Attila, Nagy Marcell páros az szfe 150 nevű vizuális projekten kívül újabb klipekkel, reklámokkal rukkol elő.

A projektről:

A Belau világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A projekt a lassú ütemeknek és a napsütötte életérzésnek köszönhetően zenéjét a „sundowntempo” stílusjelzővel címkézi. Üzenete egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből, és igyekezzünk megélni a pillanatot. Ennek megfelelően a cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni, és képes meglelni a harmóniát.

Szintén ők munka közben

Szintén ők munka közben

Tudom, hogy nem stílusos, de ha már Marcellnél tartunk, akkor az Ivan & The Parazolnak idén készített klipet is megemlítem, aminek a rendezője a Hollywood Hírügynökséges Szirmai Gergő volt.

Comments

comments