Multik, akik tömegeket sértegetnek a vb apropóján

A reklámkampányok rendszerint nem egyik pillanatról a másikra születnek, viszont vannak olyan helyzetek, amikor a nagy cégek úgy ítélik meg, reagálniuk kell egy eseményre, és nem egy jól felépített, hónapok munkájával aprólékosan előre kidolgozott reklámkampány részeként teszik ezt meg. És ilyenkor persze, hogy könnyebben csúsznak be hibák. Így járt a holland királyi légitársaság, a KLM is, amely Twitterén úgy ünnepelte a hollandok vasárnap esti továbbjutását Mexikó ellen, hogy azzal tömegek felháborodását váltotta ki. Ezt írták: “Adios Amigos! #NEDMEX”, és ezt a képet mellékelték hozzá:

klm

A sombrerós, bajszos mexikóis üzenetet így kommentálta Gael Garcia Bernal:

“.@KLM I’m never flying your shitty airline again. Fuck you big time.”

A tweeteket a KLM és GGB is törölte utólag, de a sértés már megtörtént.

És a KLM még csak nem is az egyetlen légitársaság, amely nagyon mellényúlt a vb kapcsán. Az amerikai Delta Airlines szintén nagyot alakított, amikor az USA válogatottja legyőzte Ghánát:

delta

Afrika Afrika, gondolhatták a kreatívjaik. Később, amikor a felháborodott kommentekből kikövetkeztették, hogy Ghánában nem is nagyon élnek zsiráfok, ők is törölték a posztot. Azért holnap este meglesem a Twitterüket, hátha a belgákhoz vámpírokat, gulyást vagy egy Eiffel-tornyot társítanak.

A Samsung kisebbet tévedett, de azért nem jelentéktelent: az amerikaiak Portugália elleni meccse előtt sok sikert kívántak Landon Donovannek és az amerikai csapatnak. Csakhogy Donovan az ESPN stúdiójából kommentálta a mérkőzést, ugyanis nem válogatták be a keretbe. De hát ha már ő volt a Galaxy 11 reklámarca, miért is ne biztatnák?

Comments

comments