Miért is babázzunk egy plasztikázott pornósztárral?

Edzett szülő sok mindennel találkozott már a játékboltokban, így aztán semmin sem lepődik meg. És szerencsés esetben még időben elfogadtatta a gyerekkel a „nem veszünk meg minden szart!” aranyszabályt. De azért gyakran előfordul nálunk is, hogy amiért még biztosan nem vásárolunk, azért be kell menni szétnézni, jelenleg főleg a babás polcoknál (de ez változó, a Lego is gyakran az első helyre kerül).

A Barbie-korszak a lányomnál 4 évesen kezdődött, de csak kb. 2 hónapig tartott, az osztálytársaktól elkapott Monster High-mániát megúsztuk egyetlen egy babával – az is nagyon hamar eltűnt az egyik fiók aljában. És bár mondjuk tényleg lehet szép vagy különleges babákat is vásárolni, de ezeknek megkérik az árát, és sajnos nem is biztos, hogy ami nekem tetszik, a lányomnak is éppúgy bejön, és hajlandó is lenne vele játszani…

baba1

Azért legutóbb a játéküzletben csak megakadt a szemem egy babán: már elsőre is egy szilikonozott ajkú pornósztár ugrott be róla. Utólag beazonosítani véltem benne a legjobban kereső pornószínésznőt, Jenna Jamesont. Őt tartják minden idők legismertebb és legnevesebb sztárjának a szakmában, végül is akár meg is érdemelne egy róla mintázott babát… És ha már van orvos, fodrász vagy éppen tűzoltó figura, miért ne ismerkedhetnének meg újabb szakmákkal is a gyerekek?  (Persze, a hasonlóság biztos a véletlen műve.)

baba2
jameson560

Őszintén szólva nem csodálkozom a drasztikus árcsökkentésen, remélem, egyetlen szülő sem lesz olyan meggondolatlan, hogy megveszi, mert ehhez képest a Barbie baba egy két lábon álló feminista kiáltvány. Sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy a Toy Story 3 óta én kifejezetten kedvelem Barbiet, mert ott végleg igazolva láttam, hogy a maga giccses és együgyű módján, de mégis csak egy becsületes karakter. Pedig arról, hogy ő milyen rosszat tesz a kislányok énképének, könyvtárnyi irodalmat összeírtak már, akkor mit lehetne mondani erről a babáról?

Csak remélem, hogy a következő fejlesztés, amivel szemben találom magam, nem egy Jocelyn Wildenstein baba lesz.

Comments

comments