#MenInHijab: iráni férfiak tiltakoznak a kötelező kendőviselés ellen

Mehdi csak rövid ideig viselte a kendőt, de saját bevallása szerint borzasztó érzés volt, mintha elveszítette volna önmagát. Úgy döntött, iráni férfiként egy patriarchális, és a nők alapvető jogait korlátozó társadalomban is ki kell állnia azok mellett, akik nem szabad akaratukból, hanem kényszerből viselik az iráni iszlám forradalom, Achetez pas cher Coque personnalisée 1979 óta kötelező kendőt.

A még jobb hír az, hogy nem egyetlen férfiról van szó, Coque personnalisée hanem százakról, Coque Samsung personnalisée ezrekről.

Egy New York-i, iráni származású aktivista, Masih Alinejad kezdeményezésére Iránban vagy emigrációban élő iráni férfiak pózolnak a közösségi hálózatokon kendővel a fejükön, hogy szolidaritásukról biztosítsák a nemek közti egyenlőségért küzdő iráni nőket, és tiltakozzanak a kendőviselést előíró törvények ellen.

A #MenInHijab kampány a nők szabad öltözködési jogát célozza, és a My Stealthy Freedom akció keretében zajlik. (Lásd a tavalyi bejegyzést: Titkos szabadság: az első lépés a nyilvános szabadság felé?)

„Az én titkos szabadságom” Facebook-oldalon kendőjüktől megszabaduló nők posztolnak magukról portrékat. Alinejad azért indította el a hidzsáb nélküli nőkről készített fotók publikálását, hogy egyrészt inspirálja a nőket arra, hogy legalább titokban, a saját személyes tereikben vagy külföldön tartózkodva éljék meg a kendő nélküliség felszabadító érzését, Coque iPhone X personnalisée másrészt ily módon tiltakozzanak a sértő és diszkriminatív iráni törvények ellen. Coque personnalisée pas cher Most pedig a fedetlen fejjel pózoló nők mellett kendőbe burkolózott férfiak állnak ki,

Comments

comments