“Március 13.” – valami ismét készül Sepsiszentgyörgyön

Ismeretlen számról küldött, rejtélyes üzeneteket kaptak a mai nap folyamán Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen Gimnázium és a Plugor Sándor Művészeti Liceum egyes diákjai. Az sms-ek szövege mindössze ennyi: “március 13”. A titokzatos akció szervezőinek kiléte ismeretlen, nem tudni, mit akarnak az sms-ekkel, a címzettek is tanácstalanok (vagy csak nem akarják elárulni, hogy sejtenek valamit).

A Snowden-botrány kontextusában furcsa, hogy még a nemzetközi titkosszolgálatok sem igazán tudnak mit kezdeni egyelőre az ügyben, mint ahogy ez az alábbi – szerkesztőségünknek kiszivárogtatott – titkosügynöki táviratból is kiderül.

Az üzenet szövege:

LATOURnak JOSIP jelenti: valami bűzlik az Olt mentén STOP Sepsiszentgyörgyön ismét készülnek valamire STOP gerillacsapatok járják a várost STOP összeesküvést szimatolok STOP az akció célja ismeretlen STOP a lehallgatott üzenetek inkoherensek és értelmezhetetlenek STOP “szabadság” (?!) STOP “március 13” (?!) STOP beépített ügynökünk megpróbál tájékozódni STOP résen vagyunk – JOSIP OUT

Mindazonáltal óvatosan kell kezelni a távirat hitelességét is. Annyit kiderítettünk, “Latour” és “Josip” néven futott két, az 1848-as magyar szabadságharc történetében negatív hős. Te tudod, kik ők?

>> Újabb fejlemények: március 13. a szabadság napja >>

Comments

comments