Már dalban is folytatódik a Szent György Napos tűzijáték-hack

Már egy ideje nem egyszemélyes hack az egyébként nagyon is komoly üzenetet hordozó “tűzijáték helyett árvaházaknak a pénzt” kampány, amelyet egy, a Facebookra Fazakas Dorka néven regisztrált felhasználó indított ezzel a képpel (eddig 759-en osztották meg):

tuzijatek

Előbb jött két hangfelvétel, amelyben gyerekek mondják el az üzenetet, majd ebből a hangból küb_beat, alias Kónya Ütő Bence (akit az egész projekt kitalálásával “vádoltak meg” egyesek) készített egy remixet, Dorcus Maximus címen. Itt van:

Nem hagyhattam ki, hogy ne kérdezzem meg Fazakas Dorkát is a dalról. “Nem szeretem azt a zenét. Meghallgattam egy párszor, végül is örvendek neki, csak nagyon progresszív és szűk körnek szóló zene” – válaszolt Dorka, aki elárulta: már a roma gyerekes felvételnek sem örült. “Én komolyan gondoltam egy pár dolgot, amit ezek tovább visznek ugyan, de fel is hígítják az üzenetet” – érvelt.

És ha már a Fazakas Dorka-jelenségről írok, ezt sem hagyhatom ki. Miután elkezdték egyre többen posztolni, hogy “Én vagyok Dorka Fazakas”, jött ez:

Comments

comments