Magyar dallal jelentkezett a Palma Hills

Emlékszem arra, amikor még iskolásként léptek fel a Médiabefutón, a még kissé naivan hangzó Face Today névvel. Aztán nevet váltottak, eléggé fent voltak, interjúztam is velük, majd kicsit eltűntek a látóteremből. De most új dallal jelentkeztek, sőt magyarul énekelnek, amit nem nagyon tudtam volna elképzelni róluk. Ezért is kérdeztem utána Siklódi Bátornál, hogy mi van velük?

“2016 második felében döntöttünk úgy, hogy nevet váltunk. Éreztük, hogy a zenekar eredeti neve nem képvisel bennünket, és azt sem, amit a zene jelent számunkra. Egyszerűen csak rajtunk maradt abból a korszakból, amikor még gimis zenekarként működtünk, de különösebb zenei hatásoknak nem voltunk kitéve, csak éltünk a saját buborékunkban anélkül, hogy ki kellett volna lépnünk a komfortzónánkból. Aztán, ahogy lehetőségünk adódott komolyabb színpadokon is fellépni, lassan de biztosan egyértelművé vált, hogy nem a Face Today a legütősebb zenekar név a világon. Sikerült behúzni egy komolyabb támogatást az első lemezünk elkészítésére, és tudtuk, hogy mielőtt az kijön, még meg lehet lépni a névváltást, utána viszont már kevésbé. Név ide vagy oda, számunkra a zene a lényeg, ami a kezdetekhez képest az esetünkben az évek során teljesen megváltozott. Többet tapasztalatunk, átalakult az ízlésünk és talán azt is mondhatnám, hogy komolyodtunk. Ennek a folyamatnak az eredménye a névváltás és részben ezt hivatott az első lemezünk címe is magyarázni” – magyarázta a folyamatot.

László Péter dob, Siklódi Bátor basszusgitár, Lukácsi Előd gitár és Butu Arnold gitár, ének és szöveg (fotó: András I. Gábor)

Elmondása szerint az első lemezüknek, a Beyond the Hillsnek köszönhetően számos új lehetőséghez jutottak 2017-ben és 2018-ban. Komolyabb klubokban, illetve fesztiválokon léptek fel, adott esetben épp a kedvenc zenekaruk előtt. Azt mondja, hogy az ilyen élmények vittek tovább az úton és mai napig a kedves emlékeik között maradnak meg.

“Ezzel egy időben mindannyiunknak a magánéletében végbemenő változásokhoz is alkalmazkodnia kellett: bejött a képbe, hogy felnőttünk és tetszett vagy sem, el kellett kezdenünk dolgozni, hiszen főállású zenésznek nem nevezhettük magunkat. Ha saját zenét tolsz egy réteg műfajon belül, ráadásul angol szöveggel, sanszos, hogy mifelénk nagyon kevés embernek fogsz megmaradni, ebből kifolyólag nem kis meló a zenekarból keresni” – vázolta a zenekar útját, és a kisebb aktivitás okát.

“A munka és a magánéleti feladataink között kisebb-nagyobb időszakokra szétszóródtunk Székelyudvarhely, Kolozsvár, Budapest és Pécs között. Nem szerettük volna, ha a zenekar, amivel kapcsolatban álmaink vannak, megszűnne, így az egyéni fejlődésünkre fordítottuk ezt az időt, hogy aztán idén újra elkezdjünk dalokon dolgozni” – mondta. A nyár végén aztán felvették az első magyar nyelvű dalukat.

“Szerintem semmitmondó magyar szöveget eddig sem lett volna nehéz írnia Arninak, de nem ez a célja szövegírással. Ahhoz, hogy egy jó szöveget írjon magyarul, érnie kellett. Ebből kifolyólag azt mondanám, hogy ez az ő döntése volt, mert ő állt elő azzal, hogy: Figyu, van ez a szám és írtam rá egy magyar szöveget. Mit gondoltok róla?” – mondta, megjegyezve azt is, hogy ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve teljesen át fognak állni a magyar dalokra. Bátor szerint mindkettőnek megvan a maga hely, és a magyar dallal újabb lehetőséghez is juthatnak.

Comments

comments