Kúlság Csíkszeredából: retró tornaterem

Csíkszeredában találtuk meg Erdély egyik legvagányabb tornatermét, legalábbis a Facebookon található poszt szerint mindenképp kúlság. A Mozgástér a Tulipán áruház legfelső emeletén található, külön bejárattal a Petőfi utcáról. A terem maga 70 négyzetméter, plusz az öltöző a zuhanyzókkal.

Azt nem tudom, hogy mennyire praktikus ilyen stílusú tárgyak között tornázni és öltözni, de a szemnek mindenképp kellemes. Azért van néhány elem, mint pl. a függönykarnis, ami már kicsit soknak tűnik nekem, de a rádió és a vekker kifejezetten tetszik.

torna1

torna2

torna3

Szőcs Erika tulajdonos elmondása szerint a régi emberek, régi értékek iránti vonzalma inspirálta a helyet, illetve az északiak világos, letisztult terei. „Érzek a régiben egyfajta bájt, ami tetszik. A régi fotókat is bájosnak találom, ezért is használtam fel őket a teremben, na meg egyfajta meghittséget is kölcsönöznek” – magyarázta.

Beszámolója szerint egy nyugalmas, kellemes hangulatú, ízléses teret szeretett volna. „Jómagam boldog vagyok, hogy benne tornászhatok, és ez jó hatással van a munkára is, természetesen. Látom az embereken, hogy tetszik nekik is, és jól érzik magukat, és ez a lényeg. A visszajelzések egyértelműek” – írta, hozzátéve azt is, hogy a tervezésnél még tartott az emberek reakciójától, hogy túlságosan más lesz számukra, illetve vajon mit gondolnak például arról, hogy egy 100 éves szekrényben tartja a tornaeszközöket.

torna4

torna5

Az Mozgástér valószínűleg nem is került többe, mint egy hasonló méretű standard tornaterem. “Az öltözőberendezés egyszerű fenyőfa bútor, egy falusi asztalos készítette a rajzaim alapján, és talán a legolcsóbb, de szerencsére hangulatában találó akasztókat szereltünk rá. Az OSB lap nem mondható drágábbnak, mint a szalagparkett, a tükör mindenkinek ugyanannyiba kerül. A papír lámpatestek talán a legolcsóbbak, amit venni lehet, de szép, meleg, szórt fényt adnak, és ez volt a szempont. Ami extrának mondható, a függönytartók és függönyök, más talán nem költene ilyesmire, de én el sem tudtam volna nélkülük képzelni. Némelyik tárgyat és bútordarabot ajándékba kaptam, másokat turkálókból vagy másodkézből vettem” – mondta el érdeklődésünkre, hozzátéve azt is, ha igényesebb dolgot akarunk, nem kerülhetjük el a költést, akár standardról van szó, akár másról.

torna6

torna7

Comments

comments