Kocsmagifek Kolozsvárról: ti rajzoltátok, de kik animálták?

Az utóbbi hetekben négy kolozsvári kocsmában is gyanús táblácskákra figyelhettünk fel, amelyek nemhogy tiltották volna a firkálást, hanem egyenesen erre buzdítottak. Az offline rajzolás meg gifek formáját öltötte, amelyeket az én/kolozsvár csapatától meg is kaptunk:

alkesz

csokra

hex

kanos

szerelmes

szerettet várrsok

pelda2

A firkálásnak persze konkrét célja volt, és összefügg a nemrég meghirdetett novellapályázattal, amelynek határideje 23-án 23:59-kor jár le. Az én/kolozsvár fiatal csapata – amelyet főleg kommunikációs mesterisek tesznek ki –, figyelemfelkeltő akciónak szánta, illetve lehetőségnek, hogy mindenki hozzászólhasson, valamilyen módon szerepelhessen a 2015-re tervezett projektben.

A firkákból végül szintén történet áll össze, forgatókönyvet írnak rájuk – mesélte Köllő Ildikó, az én/kolozsvár egyik tagja. Ez lesz a novellákból készülő film, illetve az egész projekt promófilmje, és a plakátokat is a rajzokra alapozzák. A nyersanyag mintegy 60 plakátnyi rajz: a fiatalok életérzései Kolozsvárról, a Krajczár, az Insomnia, a HighLife és a Bulgakov látogatóitól.

A pályázatra beérkezett novellákból felolvasóestet is szerveznek, ahova a tervek szerint meghívnak egy DJ-t, aki majd élőben kever a szövegek alá. A végeredményt ugyanis szintén közösségi produktumként képzelik el; nem az a cél, hogy hét rendező kiválasszon egy-egy novellát, amit majd saját meglátása szerint filmesít meg, hanem az, hogy minél többen közreműködhessenek a történetek alakulásában – mondta még Ildikó a projektről, amely különben az Erdélyi Filmszövetség égisze alatt működik.

Comments

comments