Két perc alatt meg lehet szerezni az uniós digitális Covid-igazolványt Júl01

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Két perc alatt meg lehet szerezni az uniós digitális Covid-igazolványt

Miután hétfőn megírtam, hogy miként lehet zöldigazolványt (teljes nevén uniós digitális Covid-igazolványt) igényelni, mindenképp szerettem volna tesztelni a rendszert. Aki élt már Romániában, próbált például jogosítványhoz ügyet intézni (például én mostanság), az hozzászokott a sorokhoz, illetve a fölösleges pecsétek/aláírások beszerzéséhez, és mindenféle adminisztrációval kapcsolatban eléggé szkeptikus. Pláné úgy, hogy három nappal a kezdés előtt még alig lehetett bármit tudni az egészről.

Na ehhez képest a zöldigazolvány kiállításával megérkeztünk Európába:

KÉT PERC VOLT AZ EGÉSZ! KOMOLYAN MONDOM!

A nevem és születési dátumom mellet az igazolványban azt is írja, hogy két adag Comirnaty-t (ez a Pfizer/BioNTech vakcinájának neve) kaptam.

Egyszerűn rá kell kattintani a certificat-covid.gov.ro oldalra, majd miután bizonyítottam, hogy nem vagyok robot, regisztráltam egy e-mail címmel. A megadott címre érkezett egy levél, és ebben egy link. Erre kellett kattintani és ezzel igazolni, hogy valóban létező a cím. Utána már csak ki kell tölteni a kért adatokat. Erről a korábban már említett cikkben részletesen volt szó, ezért nem részletezem nagyon.

Esetemben, mivel oltási igazolványt kértem, a nevem kezdőbetűit, a személyi számomat, az azonosító okmányom (értsd buletin) szériaszámát, a vakcina beadásának hónapját, a vakcina nevét, a megyét, ahol az oltást beadták kellett megadnom. Majd elküldeni a kérelmet. Nagyjából fél percen belül megjött az email, illetve az oldalon regisztrált fiókomból is letölthető a .pdf a híres neves zöldigazolvány.

Comments

comments