Itt egy teszt, ami a lájkjaink alapján megmondja, hogy kik vagyunk

Vagy nem, de mindenképpen szórakoztató a Cambridge-i Egyetem tesztje. Igazából nem egy valódi teszt, mert nem kell hozzá kitöltsünk semmit, csak engedélyezni, hogy egy kutatás részeként hozzáférjenek az adatlapunkhoz. Ebben az általunk kedvelt Facebook-oldalak, egyfajta digitális viselkedés alapján próbál egy pszichológia profilt összeállítani. Olyan kérdésekben mond véleményt, hogy mi a pszichológiai nemünk, mennyire vagyunk intelligensek vagy mennyire vagyunk elégedettek az élettel. Megpróbálja megjósolni a szexuális, politikai és vallási orientációnkat, illetve a nyitottságunkról, a lelkiismeretességünkről, az extraverziónkról, a barátságosságunkról és az érzelmi stabilitásunkról is ír egy értékelőt.

A kedveléseim eléggé androgünnek, de inkább arra lehet belőlük következtetni, hogy férfi vagyok, aki nem fojtsa el a női oldalát.

A kedveléseim eléggé androgünek, de inkább arra lehet belőlük következtetni, hogy egy férfi vagyok, aki nem fojtja el a női oldalát

A szerkesztőségi tapasztalat szerint minél több oldalt lájkolunk, minél nagyobb a facebookos aktivitásunk, annál pontosabb képet ad, de még így is vannak nagyon vicces megállapításai. Például a cisznemű, heteroszexuális párkapcsolatban élő kolléganőnkről azt állította, hogy egy szingli, meleg férfi – igaz, nála meglehetősen kevés volt az kiértékelhető lájkok száma. Nálam az általam lájkolt 1208 oldalból összesen 66-ot vett figyelembe, és az ez alapján kialakított értékelésével nagyjából egyetértek. Az mondjuk elég szórakoztató, hogy csak az alapján, hogy lájkoltam a Harry Potter-sorozatot, a rendszer arra a következtetésre jutott, hogy inkább feminin és intelligens vagyok, szabadabban gondolkodom, jól megszervezem az életem, szeretem a versengést, hajlamos vagyok a stresszre, nem vagyok vallásos, érdekel a pszichológia és a történelem, illetve kapcsolatban élek, de még nem vagyok házas.

Comments

comments