Így kell legyőzni a lájkvadász politikust

Ki a legnagyobb lájkvadász az elnökválasztáson induló politikusok közül? Igaz, hogy velem újabban Johannis és Macovei jön szembe a leggyakrabban a Facebookon (sőt, előbbi tegnap óta már magyarul is), de a legagresszívebb nyomulás cím mégiscsak Victor Ponta miniszterelnököt illeti, aki olyanokra bízhatta oldala szerkesztését, akiket csak a lájkszám begyűjtése érdekel, semmi más. Így történhetett meg, hogy az utóbbi periódusban másodszor is Simona Halep sikeréből próbált politikai tőkét kovácsolni. Már a korábbi, a teniszezőnek gratuláló, és fizetett hirdetésként futó posztja is sokakat kiakasztott, most, Halep tegnapi (egyébként óriási 6-0, 6-2 arányú), Serena Williams elleni győzelmét is arra használta, hogy becsapja a facebookozókat. Halep-fotó, Halepről szóló szöveggel – persze hogy mindenki szívesen lájkolja – csakhogy a lájk a miniszterelnöknek megy:

damianponta0

De most végre lépett valaki. Alexandra Damian (a Facebook nem közli, hogy ki jelentette fel az oldalt, de Alexandra beleegyezett a neve közlésébe) tegnap feljelentette a hirdetést, amit a Facebook önmagához képest nagyon gyorsan törölt is. Itt a bizonyíték:

damianponta2

Persze pár óra múlva kissé megváltozott formában már újból Haleppel gyűjtötték a lájkokat Pontának, de így is jó érzés az, hogy létezik legalább egy olyan hely és pillanat a világon, ahol a közember megakaszthatja a politikusok mértéktelen harácsolását.

damianponta

Comments

comments