Ha szerinted is kamu a holdra szállás, akkor ezt mindenképpen nézd meg

Annak ellenére, hogy az 1969-es első holdra szállásról rengeteg kép, videó és adat áll rendelkezésünkre, meg majdnem a fél bolygó élőben követte az eseményeket, még sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy ez nem történt meg.

Nos, az Nvidia, többek között azért, hogy felvágjon az új Maxwell videokártyájával úgy döntött, bebizonyítja, hogy bizony mindez konteó, és nem több.

Ez a videokártya rendelkezik a Voxel Global Illuminationnek (VXGI) nevezett technológiával, amely lehetővé teszi azt, hogy közvetett világítást is rendereljen.

Az egyik népszerű konteó szerint az egyik Neil Armstrong által készített képen a holdra létrán leereszkedő Buzz Aldrin egy olyan helyről világítódik meg, ahonnan nem lenne szabad. Ez azt jelenti, szerintük, hogy a holdra szállást megrendezték: kék háttér előtt játszották el színészek, hogy az Amerikai Egyesült Államok nyerhesse meg a Szovjetunióval vívott űrversenyét.

Nos, az Nvidia leszámol ezzel a konteóval. Az alapgondolat az, hogy a fény nem egyszerűen ráesik egy felületre és visszaverődik, hanem akár több felületen is megtörik, és ezért olyan pontok is megvilágítódhatnak, amelyeknek egyébként nem lenne szabad. Így az Nvidia kutatói rájöttek, hogy az értelmezhetetlen fény forrása maga a fotó készítője, Armstrong, akinek az űrruháján megtörik a fény.

Comments

comments