Ha már Gálfi ismét házhoz ment az internet népének a… véleményéért, szemléztük a legjobb mémeket

Miután az udvarhelyi polgi visszatért egy második körre Márki-Zayal kapcsolatban magyarázkodni, úgy döntöttünk, hogy ennyi pofon után kiérdemelte, hogy szemlézzük a legjobb mémeit!

 

Ami az internetre egyszer kikerült, azt nehéz onnan eltüntetni – hát még akkor, ha azt pont az a székely polgármester követi el, aki akár celebnek is beillene, és pont azzal a személlyel teszi ezt, akinek előválasztási küzdelmét az erdélyiek is a képernyőkre tapadva követték. Hogy aztán jól meglepődjenek rajta, nem Karácsony Gergely és nem is Dobrev Klára, alias a Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc „embere” lesz a győztes, hanem az, akiről Hollik István azt mondta, mivel nem Gyurcsány embere, nem lehet összellenzéki miniszterelnökjelölt. Oszt mégis…

 

 

A történet már jól ismert. Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármestere gondolt egyet, és ahelyett, hogy diplomatikusan kezelte volna a helyzetet, illetve a járványkezeléssel foglalkozott volna, populista módon dobta be a hírt az éterbe, Márki-Zay Péter Erdély több településére is ellátogat, többek között Udvarhelyre is el szeretett volna.

 

Hogy mi lehetett ekkor Gálfi fejében, azt az uh.ro derítette ki, a hírt a Kacsa rovatában közölte. Amire viszont a Fidesznek való behízelgése közben feltehetően nem számított az, hogy ez a fajta gazsulálás és hajbókolás sem a Fidesznek, sem az RMDSZ-nek, de még talán a saját kommunikációs csapatának sem fog tetszeni (a posztját valószínűleg ezért is töröltették több ezer hozzászólás után).

Akik viszont ennek  az ingyenreklámnak végeredményben nagyon is örültek, azok épp az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kommunikációsai voltak, mert  keresve sem találhattak volna annyi érdeklődőt, mint ahányat Gálfi hirtelen összetrombitált keresetlen posztjával. Arról már beszámoltunk, hogy ennek apropóján meghívást kaptak Kolozsvárra, ahol csomó fiatallal találkozhatnak, egyszóval minden jó, ha vége van, ám Gálfi Árpádnak nem biztos, hogy jó az, ha a polgármesteri funkcióból mémszüzsévé ‘avanzsált’.

 

Az, hogy az első poszt lekerült, de semmit nem tanult a politikus a sztoriból, példázza, hogy lett egy második poszt, és egy második mémhullám is. Erre szokták mondani a közösségi média kommentharcaiban edződött fotelhuszárok, hogy Gálfi az újboli posztjával  házhoz ment a pofonért. A lényeg, hogy az udvarhelyi polgármesteri hivatal ismét csendes…

 

Mert:

Mindenki döntse el magának…

Mi jól szórakoztunk a történteken és a mémeken, most már csak ezzel a fránya járvánnyal kéne valamit kezdeni, mert miután Gálfi egészen Kolozsvárig „űzte” MZP-t,  ideje lenne a koronavírus magas számainak is megálljt parancsolnia. A tanácsunk: ne Facebookon tegye!

U.i.: A mémek a Csej Sápte Ánj Din Árdéál tagjainak munkáját és kreativitását dicsérik!

Comments

comments