Gmail: 30 másodpercig még visszaszívhatod

Sokszor megtörténik, hogy kimondunk valamit, és máris megbánjuk. Sőt, velem néha megtörténik az is, hogy leírok valamit, és ahogy elküldöm az e-mailt, máris megbánom. A kettő között azonban van egy fontos különbség: az utóbbi legalább 30 másodpercig még visszaszívható.

A Microsoft Outlookban is létezik egy funkció, mellyel vissza lehet hívni egy tévedésből/rosszul, vagy mondjuk csatolmány nélkül elküldött levelet, de most tudtam meg, hogy ez a funkció a sokunk által használt Gmailben is lehetséges. Egyáltalán nem új funkció, de sokan nem tudnak róla. Alább screenshotok segítségével kísérhető végig a folyamat: fél perc alatt megvan, és lehet, hogy egyszer jól jön majd!

abra1

A Settings/Beállítások menüponton belül kell kiválasztani a Labs tabet, ott pedig rákeresni az Undo/Visszavonás lehetőségre.

abra2

 

Rákattintva:

abra3

 

Miután engedélyeztük, érdemes még a Settings/Beállítások menüpont General/Általános fülén található mezőnél kiválasztani azt is, hogy hány másodpercig szeretnénk elérhetővé tenni a “kegyelmi állapotot”.

abra4

 

Így mutat:

 

abra5

Comments

comments