Figyelem! A Transindex betöltené a helyem!

Először is egy bejelentés: augusztustól távozom a Transindex szerkesztőgárdájából, mert továbbra is történész szeretnék lenni. Ehhez meg teljes mértékben szükség lesz az energiáimra azután, hogy múlthéten doktorandusszá nyilvánítottak.

Másodszor egy lehetőség: értelemszerűen betöltésre vár az a feladatkör, amit én láttam el a Transindexnél, közéleti szerkesztőként.

Hogy ezt hogyan lehetne betölteni?

Először is, olvasd el azt a felhívást, amit én elolvastam anno – két éve -, mikor jelentkeztem erre az állásra. De van még itt más is.

Nekem azt mondták, hogy mindig jófejeket keresnek. Szóval, ha nem is vagy az, nem árt elhitetni velük, hogy mégis.

Mi kellhet még?

– tényleg kell az íráskészség – meg az arra való nyitottság, hogy van, amit javítani azon, ahogy írsz. De erre itt van lehetőség is, tanács is.

– nem árt a jól megalapozott vélemény, és annak felvállalása. De az a nyitottság sem, hogy akár vitázz is ezekről.

– jól jön egy minimális technológiai skill. Minimális fotóvágás, szövegszerkesztés, grafikongyártás, ésatöbbi. De hát, miket beszélek, ezeket mindenki tudja. S, aki mégse, az biztos nagyon könnyen felszedi.

– jó ismerni a Lidl polcait – valamiért a szerkesztőség még nem unta meg a termékeiket. Ne féljetek, teljesen demokratikus, hogy ki mikor megy, de ugyanakkor van itt valamiféle beavatási rítus ezzel kapcsolatban.

jó, ha érdeklődsz a közügyek iránt, ha érdekelnek a világ- és belpolitikai, valamint a társadalmi folyamatok, és ha van benned egy maréknyi érzékenység a társadalmi problémák iránt.

– és végül jó, ha – legyen akármi – talpra esel. S az is nagyon jó, ha random meg tudod írni, hogy miért kellett talpra essél.

Így fog árválkodni nemsokára a helyem. Meg a növényem, Levi.

Így fog árválkodni nemsokára a helyem. Meg a növényem, Levi.


Szóval hajrá!

A továbbiakban meg idézek abból, amire én jelentkeztem. Hozzáteszem, hogy nem voltak korábbi publikációim, nem végeztem újságírást és írni is sokat kellett tanulnom. Magyarán jó, ha ezek vannak, de attól nem árt megpróbálni, ha úgy érzed, hogy alkalmas lennél erre a feladatra:

Amit kérünk: életrajz, korábbi publikációk. Amennyiben nincsenek, kérünk egy legfeljebb 2 ezer leütéses interjút vagy hírösszefoglalót, hírhátteret tetszőleges közéleti, politikai témában.

A jelentkezéseket augusztus 17-ig várjuk az office@transindex.ro címre.

Comments

comments