Fakanálra cseréltük a billentyűzetet a KMN-en

Fő az attitűd – nagyjából ezzel az életbölcsességgel álltunk hozzá a Kolozsvári Magyar Napok főzőversenyéhez, amelyen a lecsófőzős szereplésünk a spontaneitás, gyors problémamegoldó készség, kreativitás és csapatmunka szellemében zajlott. Volt, aki szerint a totális fejetlenség, improvizáció, szervezetlenség jellemezte az ügyködésünket, és az már tényleg mindennek a teteje, hogy még soha sem főztünk lecsót.

Ennek ellenére A Lecsó Ödön módra* bográcsosunkkal elnyertük a LEGZAMATOSABB ételt főző Transindex csapatnak járó díjat, a lecsónk pedig kb. 3 perc alatt elfogyott. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nagyjából a mi csapatunknak volt a legapróbb bogácsa az Apáczai Csere János Líceum udvarán felsorakozó főzőcsapatoké közül. Summa summárum, mi is kóstoltuk a főztünket, és ízlett.

trex

Node kezdjük az elejéről. Mivel Főczebúcsúztatást tartottunk a Kontiban, pénteken nem jutottunk el a piacra alapanyagokat vásárolni, ezért Annamari reggel beszaladt a piacra, felvásárolta a két rész paprikát, az egy rész hagymát és a másfél rész paradicsomot. A receptünk újdonsága kb. annyiból állt, hogy cukkinivel szándékoztunk elkészíteni a lecsót. Nem sikerült ezt 100%-ban végrehajtani, ugyanis egyrészt vége van a cukkiniszezonnak, így Annamarinak sikerült megvásárolnia a legszíjasabb cukkinit, amit valaha láttam. Másrészt túl kicsinek bizonyult a bogrács a megvásárolt alapanyagokhoz képest, így startból túladagoltuk a hagymát, a teljes paprikaadag már nem fért bele, és a cukkiniből is csak egy maroknyit tettünk. Akkor kezdtem megnyugodni, amikor Kiss-Budai Tibor mesterszakács elment a bográcsunk mellett és méltatta a lecsónk színét.

A sátorbontás pedig olyan gyorsra sikerült, hogy már a díjazás előtt leléptünk, így később adták át az oklevelünket és a kupánkat, amit utólag is köszönünk a szervezőknek. Csoportkép helyett álljon itt ez a fotó a kitüntetéseinkről.

trex2

*A szerkesztőségi kutyánk, Ödön ízlését figyelembe véve készítettük ezt a sok finom zöldségből álló bográcsost. Ödön is tevékenyen részt vett a főzésben, köténykéjében nyugton feküdt az asztal alatt, figyelve arra, hogy ne lábatlankodjon.

trex3

Comments

comments