Érdekesebb-e a mobilod, mint a veled szemben ülő?

Ki nem szembesült már azzal, hogy beszél valakihez, de az csak szórakozottan bólogat és közben lelkesen nyomogat valami kütyüt? A jelenség, attól függetlenül, hogy az illető kezében okostelefon vagy táblagép van, enyhén szólva idegesítő. Töredelmesen bevallom, hogy én is gyakran esem ebbe a hibába.

A jelenség elképesztő méreteket öltött, nem csoda, hogy a reklámszakma is merített belőle. A meglepő az, hogy legtöbbször ezeket a videókat éppen a mobilszolgáltatók vagy techcégek készítik, azok, akik ebből a függőségből profitálnak.

Következzen pár videó, amelyik ezt a jelenséget dolgozza fel, hol viccesen, hol meghatóan. A kedvencem az a brazíliai bár, amely elegáns huszárvágással oldotta meg a problémát: csak úgy tudod letenni a söröd, ha a telefonodra teszed.

 

De a thaiföldi szirupos reklám vagy a Windows Mobile 7 reklámja sem rossz, mindkettő azt üzeni, hogy megszűnik a világ körülötted, ha beletemetkezel egy ilyen eszközbe.

A hazai mezőnyből a Vodafone Románia ajánlja, hogy karácsonykor akasszuk inkább a karácsonyfára a mobilokat és beszélgessünk. Nem rossz ötlet.

Comments

comments