Én is hajón érkeztem: kampányt kezdeményezett Ausztráliában egy Jugoszláviából menekült nő

12316677_913104625433918_1882967727631482150_n

Blanka Dudas 19 évesen, a délszláv háborúk elől menekült el az egykori Jugoszláviából, Vukovárból. Először Londonig, majd 1997-ben Ausztráliába. Sok hányattatás után sikeres karriert épített fel, profi sminkesként dolgozik. Fotómodelleket, sztárokat sminkel, körbejárta az egész világot. Coque Samsung personnalisée A 44 éves nő most kapcsolatait és tehetségét egy emberi jogi kampányra fordítja: azt szeretné, ha minden menedékkérő, függetlenül attól, hogyan érkezik meg az országba, lehetőséget kapjon a bizonyításra, és a társadalom befogadja őt. Coque4personnalisée Az I Came By Boat kampány célja más fényben bemutatni a migránsokat, és a bevándorlásról folyó ausztrál diskurzust áthangolni olyanná, ahol az emberi jogokra és az együttérzésre kerül a fő hangsúly.

Ausztráliát sok bírálat érte amiatt, ahogyan a lélekvesztőkön érkező menekültekkel bánik: az őket szállító hajókat nem engedik kikötni, vagy visszaküldik, akiket pedig mégis befogadnak, szigorú őrizetbe kerülnek. Coque Huawei personnalisée A Karácsony-szigeten lévő börtöntáborban nagyon rossz körülmények uralkodnak. Novemberben egy iráni kurd menekült gyanús körülmények között életét vesztette a táborban, ezt követően a fogva tartottak egy része fellázadt. További börtöntáborok vannak a Pápua-Új-Guineához tartozó Manus és Nauru szigetein, ezek bezárását is követelik a jogvédők, többek közt arra is hivatkozva, ezek fenntartása sokba kerül az adófizetőknek.

Flashback Friday: False facts fuel fear

Flashback Friday: Today Tonight's report on asylum seekers and refugees living in luxury and costing the taxpayer squillions was aimed at fueling the myth that refugees are given extraordinary treatment. One of the most popular Media Watch stories of the last five years.

Posted by Media Watch on Thursday, 26 November 2015

Az I Came By Boat kampány a menekültekkel szembeni ellenséges attitűdöt szeretné megváltoztatni, olyan emberek történetén keresztül, akik szintén hajón érkeztek, sikeresen integrálódtak, és hozzátették a magukét az ausztráliai társadalom értékeihez. A poszterkampányt jövő tavasszal akarják elindítani, mintegy négyszáz helyszínen. Interaktív felületet is indítanak, ahol a csatlakozók megoszthatják saját történetüket. A szervezők azt remélik, a kampány révén az emberekben tudatosul, mennyire fontos elfogadni és befogadni az ausztráliai közösségbe a különböző kultúrájú embereket, függetlenül attól, hogyan érkeztek az országba.

“Tudom, milyen az életedet féltve menekülni, semmi nélkül, csak a ruhában, amit viselsz, és mindent elölről kezdeni. Achetez pas cher Coque personnalisée Hálás vagyok a bánásmódnak, amivel fogadtak; mérhetetlenül sokat segített, hogy újraépítsem az életem. Képes voltam sikeres karriert építeni profi sminkesként Ausztráliában és a tengerentúlon. Azt szeretném, ha hasonló esélyt adnának minden menedékkérőnek, függetlenül attól, hogyan érkeztek ide” – írja Blanka Dudas. Coque iPhone X personnalisée A kampányt a kreatív szakmában dolgozó profi szakemberek bevonásával valósítják meg, közösségi finanszírozással.

Az első három plakáton egy iraki, egy vietnami és egy afganisztáni egykori menekült osztja meg történetét. Munjed al Muderis ortopéd sebészorvos akkor menekült el Irakból, amikor arra akarták kényszeríteni, hogy a Szaddám Huszein seregéből dezertált katonákat megcsonkítsa.

Comments

comments