Egy csokorba szedtük, hogy mit csinált Orbán Viktor szerdán Kolozsváron és környékén

Nem lehet bitang egyszerű dolog miniszterelnöknek lenni, Orbán Viktornak meg pláne. A magyar miniszterelnökről köztudott, hogy hatalmas népszerűségnek örvend az erdélyi magyarság körében, amelynek okait és miértjét most nem áll szándékunkban sem részletezni, sem megvitatni.

Ahogyan arról mi is, és az erdélyi magyar sajtó zöme is beszámolt, szerdán Erdélybe látogatott Orbán Viktor. A közösségi médiának és az EP-kampánynak köszönhetően végig lehetett követni a miniszterelnök szinte minden fontosabb lépését, amelyet mi most egy csokorba szedtünk. Szóval ezeket csinálta Orbán Viktor szerdán Erdélyben:

„hátán kis batyuval, kilábol a népségből a nép fia” – jutnak eszembe József Attila szavai az Erdélybe induló Orbán Viktor fényképét nézegetve:

 

 

Egy jó órácskával később már landol is a gépe Kolozsváron, ahol a kíséretével a Sapientia irányába veszi az irányt:

Forrás: Orbán Viktor Instagram oldala

 

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen közli a diákokkal, hogy minden európai ország elsőszámú kérdése az EP-választáson a migráció ügye. Hát, ő már csak tudja.

A Sapientián tartott előadása után a következő programja az RMDSZ politikusaival való találkozója volt, majd sajtótájékoztató, ahol arra buzdította az erdélyi magyarokat, hogy május 26-án szavazzanak az RMDSZ-re:

 

 

A magyar miniszterelnök természetesen a fontosabb stációk között fényképezkedett is az RMDSZ politikusaival és az erdélyi magyar önkormányzati vezetőkkel:

 

 

Délután Hegedüs Csilla RMDSZ-es EP-képviselőjelölttel együtt látogatták meg a válaszúti Bánffy-kastélyt és a Kallós Zoltán Szórványkollégiumot:

 

 

A szerdai délutánba még egy családlátogatás is belefért:

 

 

Este pedig az erdélyi magyar történelmi egyházak vezetőivel vett részt egy munkavacsorán:

 

 

A miniszterelnök szerdai napját képekben összefoglalva is meg lehet tekinteni:

 

Comments

comments