Csókolózással reklámozzák a nyelvhasználatot Kolozsváron

A hat nyelven beszélő Mátyás szobor akciója után ismét ütős kampánnyal rukkolt elő a többnyelvűséget népszerűsítő Igen, tessék! csapata, a 2 százalékos kampányuk részeként fiatalok esnek egymásnak a nyelvhasználat nevében: csókolóznak.

Szabó Györke Zsombor, a szervezet kommunikációsának az elmondása szerint olyan kampányt szerettek volna, amire mindenki felkapja a fejét, és olyanok is megosztják, akik esetleg eddig nem is akarták felajánlani személyi jövedelemadójuk 2 százalékát, mert “ezen mindenki elmosolyodhat”. A kampányuknak van egy második videója is, abban azt szeretnék bebizonyítani, hogy mindössze 20 másodperc kitölteni a felajánláshoz szükséges űrlapot.

Az ötlet tulajdonképpen pofonegyszerű, de egyben nagyszerű is. “Régi ötletünk valósítottuk meg, ezzel a szójátékkal szoktuk ugratni egymást, mi vagyunk azok,  akik a nyelvhasználatot népszerűsítik. Amúgy is szezonja van most a csókolózásnak” – mondta.

A videóban mellékesen Simó Emese, a Váróterem Projekt színésznője és Orbán Zsolt Pumukli, a marosvásárhelyi színház művésze szerepel, a rendezője pedig Köllő Ildikó.

Comments

comments