Április 1-jén összegyűjtjük a közintézmények vicces(kedő) megnyilvánulásait

Április 1-je van és ma valahogy még a közintézmények is úgy érzik, hogy poénosra kell venniük a figurát. Ezért úgy gondoltuk, összeszedjük a különböző vicces vagy vicceskedő megnyilvánulásokat szerte az országból. Jöjjön is egy az utóbbi kategóriából!

A Honvédelmi Minisztérium (MAN) Facebook-oldalán bejelentette, hogy hétfőtől kötelezővé válik a sorkatonaság a 20 és 35 év közötti fiatalok számára. Bejegyzésükbe pedig belinkelték az Adevărul múlt év szeptemberében írott cikkét az erre vonatkozó törvénytervezetről.

Egy másik “erőszakszervezet”, a SRI is mára időzítette válaszát a bukaresti svéd nagykövetségnek. A svéd nagykövetség március 26-án, a SRI napján finoman leszekusoszta a Román Hírszerző Szolgálatot. A SRI válaszul Facebook-bejegyzésében kissé erőlködve azzal próbálta elütni a nagykövetség finom humorának élét, hogy “kékszeműség” kontaktlencse formájában a kötelező viseletük része lett.

A szatmárnémeti utcazene fesztivál szervezői is felhúzták ma a vicces nadrágot és bejelentették, hogy $treetmanele Festyval névvel és teljesen megújuló zenei programmal érkezik július 12-14. között az Utcazene Fesztivál, de sajnos a szatmáriak ennek már nem örülhetnek, mivel a szervezők döntése alapján a szatmári történelmi központból a Teleorman megyei Videlébe költözik.

A magát csak szerényen arti$tik dyrectornak nevező szervező annyit árult el, hogy a fesztivál számos meglepetést tartogat a műértő közönségnek: legérdekesebbnek a dedikációs maraton ígérkezik, de láthatunk majd összművészeti napraforgómag hámozást is. A videlei $treetmanele fesztiválra eddig több száz művész jelentkezett, sokan közülük már több hete gyakorolják a “dușma”-nok felsorolását.

A szervezőcsapatba ezúttal nem várnak önkénteseket, mint a többi hipszter fesztiválon, a főszervező Bo$u Mare mellett több kisebb Bo$$ocska, egy Coelho-idézeteket tetováló motivációs tréner és a „zsmekerek zsmekerei” önkéntes csapat teljesít majd szolgálatot.

Természetesen ez csak egy április elsejei tréfa: az idei szatmári Utcazene Fesztivál július 12-14. között, a szatmári történelmi központtól a Szamos-partig 7 helyszínen tölti meg zenével, utcai művészettel, streetfood finomságokkal és jókedvvel a várost.

A Kolozsvári Rádiónál a bolondok napja jegyében pizsamában vezetik a műsorokat. De honnan tudhatjuk, hogy nem tesznek így minden nap?

 

Titokzatos feliratot találtak hétfő reggel Sepsiszentgyörgy Főterén. A piros színnel, valószínűleg rúna ábécével (Hogy hogy nem rovásírással, tesszük hozzá?) írt szöveg két részből áll, amelyeket egy-egy zöld színű, sárkányra emlékeztető rajz zár le. A két szövegrész nem ugyanolyan és nem is azonos számú karaktert tartalmaz (az egyik részben 50, a másikban 53 betűnek tűnő rajzolat van) és egyelőre nem sikerült megfejteni. Bár a Szent György Napok szervezői nem zárják ki egy tréfa lehetőségét – végül is a szöveg április 1-jén reggel jelent meg – megnyugtató lenne, ha valaki rájönne a titkára. A helyi szakembereknek ez egyelőre nem sikerült, ezért nemzetközi szakértőket vontak be, akiknek elküldik a feliratról készült drónfotókat. Addig is a lakosság segítségét várják: akinek sikerül megfejtenie az írást (írásokat?), kérik, küldje el a press@sepsi.ro címre.

A drónnal készített, nem túl jól látható felvétel.

Cikkünk frissül!

Comments

comments