Alt-országimázs az alt-rightnak: wannabe másodhegedűsök udvarolják körül Trumpot. Ez igaz!

#everysecondcounts Oké, Amerika az első, Amerika az első, értjük, miszter prezident, de lehetne Hollandia a második?! Nemhogy falat, de óceánt építettünk közénk és Mexikó közé!

És most helyettesítsük be tetszés szerint Hollandia nevét európai (és más kontinensbeli) országokkal, ugyanis lassan mindenhol kerül egy kreatív csapat, amely a nagy sikerű The Netherlands welcome Trump in his own words (“Hollandia üdvözli Trumpot saját szavaival”) videóra válaszul elkészítette saját országának “hivatalos videóüzenetét” Donald Trump számára, az amerikai elnök hírhedt, az “America first” tételt lefektető beiktatási beszédéből vett szófordulatait megfelelő sűrűséggel alkalmazva. Hogy ő is értse.

A holland humoristáknak a Zondag Met Lubach éjszakai tévéműsorban közölt, majd YouTube-on posztolt videóját január 23. óta már több mint 22 millióan látták. Még hivatalos Fehér Háznak címzett petíció is indult, hogy ha Amerika az első, Hollandia lehessen második, ha már ezt kérték.

Persze, a németek sem maradhattak le (főleg hogy a hollandok saját videójukban azt állítják, a német nem is igazi nyelv), sőt egyúttal mozgósították az egész földrészt a jó ügy érdekében. Egy esti tévéshow humoristája, Jan Böhmermann bejelentette, több európai országgal közösen elindították az Everysecondcounts.eu weboldalt, valamint az @itsgreateu Twitter-fiókot, és várják az újabb csatlakozókat az alternatív országimázs-videókkal Trumpnak címezve. Mert minden második számít, #everysecondcounts.

Ki akar második lenni? Remek falaink vannak, nagyszerűen tudunk falakat építeni, és egyetlen mexikói sincs nálunk, ígéri a legtöbb ország. Már 17 európai országnak van “hivatalos” videóüzenete a weboldalon, ahogy az alábbi térképen is látható:

k

Az egyik legnépszerűbb videó a svájciaké, akik többek közt adóparadicsomuk szolgáltatásaival próbálják meggyőzni Trumpot:

De a dánok sem maradnak le:

A kelet-közép-európai régióból eddig Horvátország tündököl. Ők már nem is a második helyre pályáznak, azt Németországnak adnák, hanem a harmadikra. De igazából az a lényeg, hogy Tesla nem szerb volt, hanem horvát, bár a szerbek ezt mondják, de ez nem igaz. Ez így van, ez tény.

Moldova a leggyorsabban fogyó ország a világon, Trumpnak igyekeznie kellene tehát, hogy megismerje, mielőtt végleg eltűnik. Viszont ha már falakról van szó, az Európa mexikóiainak nevezett moldovaiak olyan falat építenének, aminek az a szerepe, hogy ne engedje ki az embereket.

A hivatalos országvideók mellett persze máris megjelentek a gerillaverziók. A Mars bolygó kormánya például sokkoló információt közöl Trumppal: a bolygók gömb alakúak, ezért bármilyen falat is épít a mexikói határon, azt meg lehet kerülni, mondjuk Kanada felé.

Megjelent egy magyar, illetve egy román gerillavideó is.

Magyarország nagy! Igaz, nagyobb volt valaha, de most abszolút fantasztikus. Nagy tapasztalatunk van a világ vezetőivel való együttműködésben, lásd Hitler vagy Sztálin. Te kitiltottad a muzulmánokat, mi évszázadokig harcoltunk ellenük, távol tartottuk őket Európától, amíg Merkel be nem engedte őket. Jól kijönnétek Orbánnal, aki szeret Téged, és jóban van Putyinnal is. Az oroszokkal is sokat háborúztunk, de már jóban vagyunk, ők 45 évig nyaraltak nálunk. Na jó, nem éppen, de tekintsd ezt egy alternatív ténynek.

1989-ben megöltük a diktátorunkat, és megmentett bennünket a kapitalizmus. Tényleg. Semmi bullshit. Nekünk vannak a legkorruptabb politikusaink, egyikük, a nagybányai polgármester falat is épített a cigányok köré. Még szeretnénk falakat, az ország közepén ott van Székelyföld, na őket szépen körbe kéne keríteni. Ott olyan emberek laknak, mint amilyen Soros. Segíthetnél ebben, de adj pénzt a falra, mert nekünk nincs. Ha valaha szükséged van tüntető tömegre, például egy beiktatáskor, nálunk az is akad, lásd a bukaresti demonstrációkat. És simán elég a második hely, amúgyis ellopjuk majd tőletek az elsőért járó díjakat.

Comments

comments