A választási breaking news legkínosabb pillanatai ápr07

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

A választási breaking news legkínosabb pillanatai

Este tíz után vagyunk, csordogálnak a részeredmények, már tudjuk, hányan szavaztak Magyarországon, Kolozsváron, Csíkszeredában és Bukarestben, a kollégák jegyzetelnek, követik a tévét és a választási oldalt, titokban szurkolunk az LMP bejutásáért, én bőszen nyomogatom a telefonom, minden flottul megy, amíg Rácz Timi fel nem olvassa a Facebookról: Balázsi-Pál Előd has completed a new level on Candy Crush Saga.

A hírfolyamban több apró hibát ejtünk, betűhibákat főleg, de ilyenkor tanuljuk meg a vesszők jelentőségét efféle (azóta javított) mondatokban, mint A főkonzul elmondta, péntekig Csíkszeredában 60 ezer magyarországi lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgár szavazott. És még mindig jobb elhagyni a vesszőt, mint rossz helyre tenni, mert így is lehetett volna: 60 ezer magyarországi, lakhellyel nem rendelkező állampolgár…

Illetve a ragok helyes használatát is a saját hibáinkból tanuljuk meg, amikor elképzeljük Kelemen Hunort egy ATV-n ülve nyilatkozni.

atv

Éjjel fél háromkor jár le a műszak, reggel 7-kor már talpon vagyok, bedöcögök az irodába, majd kiírom a Facebookra: Válassz a kattintási breaking news-ért!

És hogy ne csak a saját hülyeségeinkkel dicsekedjünk, itt van néhány tévés aranyköpés is. A TV2 riportere a Fidesz-központtól jelentkezik: “Orbán Viktor hamarosan beszédet fog mondani, méghozzá itt a hátam mögött.” Hír TV -hír: “Fodor Gábor szülővárosában adta le szavazatát, és mindenkit arra biztat, kövesse példáját.”

Comments

comments