A Transindex irodája a zöldiroda-projekt előtt és után

Eljött a várva várt pillanat, és elkészült a Zöld iroda projektünk első számú haditerve:

0

Gyűjtsünk szelektíven!

Az akcióterv elkészítése után neki is álltunk az első számú teendőnek: a hulladékgazdálkodásnak. Az irodák „zöldítésénél” ez egy alapvető programelem, amellyel gyorsan látványos sikereket lehet elérni.  A megvalósítása rendkívül egyszerű: döntsd el, hogy milyen típusú hulladékot akarsz külön gyűjteni, szerezz be annak megfelelő mennyiségű szemeteskukát, és címkézd fel őket (használhatsz különböző színű szemetes zacskókat is), majd helyezd el egy mindenki számára könnyen megközelíthető helyre. (Aztán barikádozzuk el az egészet széttrancsírozott számítógépekkel és kiszuperált nyomtatókkal – szerk. megj.)

szemetes

 

Így az is hamar mérhetővé válik, milyen típusú szemétből mennyi gyűl: nálunk lazán a műanyag vezet, így pár nap után nagyobbra kellett cserélni a kukát. A lebomló viszont alig gyűl, így arra is külön figyelmet kell fordítanunk, hogy ne csak akkor dobjuk ki, amikor megtelik a kuka, mert addigra már régen rohad.


Rend a lelke mindennek!

És eljött a takarítás és a rendrakás ideje is, a gumikesztyűt ismét felhúztuk, és nekiláttunk a sikálásnak. Fontos, hogy takarítás esetén se felejtsünk el odafigyelni, hogy kizárólag környezetbarát tisztítószereket használjunk, ha nem így cselekszünk, fennáll annak a lehetősége, hogy szennyezzük a beltéri levegőt, ami egészségkárosodáshoz (például asztma kialakulásához) vezethet.

Igaz, hogy nem volt egy leányálom, de megérte az erőfeszítést, a képek magukért beszélnek (igazából nem beszélnek magukért, a különbségek alig észrevehetőek, de azért mi jobban érezzük magunkat. És azóta a kiszuperált számítógépek is eltűntek az irodából):

1

2

3

 

Comments

comments