A szürkék szürkéje és a fénylő sárga 2021 színei

A PANTONE 17-5104, polgári nevén Ultimate Gray, amit talán a szürkék szürkéjének vagy a legszürkébb szürkének fordíthatnánk, illetve a PANTONE 13-0647, amit hétköznapi nevén Illuminatingnek emlegetnek, magyarul talán fénylő sárga, esetleg ragyogó sárga lehetne, lett az év színe 2021-re. A döntést szerda este tették közzé.

A bemutatójukban azt írják, hogy két olyan független színt választottak, amelyek kiemelik, hogy a különböző elemek miként támogatják egymást. A két szín kombinációja praktikus és sziklaszilárd, ugyanakkor melengető és optimista. Úgy érvelnek, hogy a lelkierő által támogatott boldogság üzenetét hordozzák, és reményt adnak az embernek, amire 2021-ben szükségünk van. Az Illuminating egy ragyogó és vidám sárga, tele pezsgő életerővel. Az Ultimate Gray a szilárd és megbízható elemeket jelképezi, amelyek örökkévalók és biztos alapot jelentenek.

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating, a marriage of color conveying a message of strength and…

Közzétette: Pantone – 2020. december 9., szerda

A Pantone már két és fél évtizede rendre meghatározza az év színét, ami jó részt marketing fogás. Az idei év színe elméletileg a megnyugvást hozó klasszikus kék volt, 2019-ben a Living Coral, 2018-ban az Ultra Violet, 2017-ben pedig a Greenery. Nem az idei az első év, amikor egy párost választanak ki, így volt ez 2016-ban is, akkor a Serenity és a Rose Quartz volt a befutó.

A két szín idei választását egyrészt a világjárvány befolyásolta, de olyan események is, mint a Black Lives Matter tiltakozássorozat.  Laurie Pressman, az intézet alelnöke szerint a kapcsolatoknak az alapvető igénye tükröződik Pantone két színének kiválasztása során.

„Az egész világon nyilvánvalóvá vált 2020 során az, hogy mennyire van szükségünk egymásra, hogy a másokkal való kapcsolatok erőt és lelkierőt adtak számunkra, valamint a reményt és pozitív kilátásokat, amelyek elengedhetetlenek a továbbjutáshoz – mondta. A két független szín kiválasztásával azt szerettük volna elérni, hogy a színek nyelvén, tudat alatt továbbítsuk ezt az üzenetet.”

Comments

comments