A Sonynál jobb dolgok is estek az észak-koreai rezsim áldozatául

Nagy port kavart az év végén, hogy az észak-koreai diktátor megöléséről szóló The Interview című film megjelenése előtt brutális hackertámadás érte a Sony-t, amelyben feltehetőleg jócskán benne volt az észak-koreai rezsim keze.

 

Az már sokkal kisebb port kavart, hogy egy sokkal izgalmasabb projektet is elkaszáltak a hackerek, mégpedig a Moneyhorse fejlesztőcég zseniális számítógépes játékát, amelynek címe:

logo

A forradalmian új 16-bites grafikai és hangtechnológiát alkalmazó, lehengerlően csodálatos játék lényege, hogy Kim Dzsong Un egyedül száll szembe a világ “imperialista disznóival”. Persze mindannyian tudjuk, hogy a vezérnek isteni hatalma van, így elég lenne csak összevonnia a szemöldökét, hogy a világ seregei sírva könyörögjenek életükért, de a játék fejlesztőinek arra is van magyarázatuk, miért kell mégis lovát unikornisát ugratva és fegyvert ragadva szembeszállnia a kapitalizmussal: mert ideiglenesen lemondott isteni erejéről azért, hogy végre kosárlabdázhasson egyet Dennis Rodmannel.

unikornis

Persze nem csak hétköznapi fegyverek állnak Kim Dzsong Un rendelkezésére, hanem ilyen extrák is:

wmd

De a legeslegveszélyesebb fegyvere az apja szellemének megidézése, ami ilyen következményekkel járhat:

jongil

A projektet közösségi adakozásból akarták nyélbe ütni, a Kickstarteren indítottak is egy gyűjtést, amelyet aztán január 7-én leállítottak, és 12-én érkezett a magyarázat is: szervereiket hackerek támadták meg. Kár, pedig az adakozók olyan bónuszokat kaphattak volna, mint ez a plakát:

plakat

Vagy ezek a pólók, amelyekben a fejlesztők szerint „mindenki vidámnak tűnik”:

polok

További poénokért mindenképp nézzétek meg a Kickstarter oldalt, és sajnálkozzatok, hogy lemaradunk erről a csodáról:

Comments

comments