A legjobb április elsejei szívatások idén

Bolondok napja alkalmából megint elszállt a média agya. A kedvenceinket gyűjtöttük össze:

A kézdivásárhelyi Profi Rádió felhívott egy vasajtókat gyártó céget, és rendelt egy vaskaput a Dunára.

 

 

A japán Google bejelentette a joystickkel irányítható hüvelykujjat:

A The Pirate Bay egy teljesen új projektet jelentett be, amelynek köszönhetően a megosztott fájlokat már nem szerverek tárolnák, és a filmeket közvetlenül a retinánkra vetítenék ki. Az egyetlen bibi: egy plugint kellene telepíteniük az agyunkba. Orosz, izraeli és japán agykutatóik számítása szerint mindössze 1 333 337 személy agyába kellene ezt beültetni ahhoz, hogy a Pirate Bay az internetről az agyunkba költözzön.

virtualbay

Megvan a szivárvány nyolcadik színe – írja a The Independent. Beszámolójuk szerint az új árnyalatot, amelynek még nem adtak nevet, úgy sikerült felfedezni, hogy fényrészecskékkel bombáztak szuperhideg nátriumatomokat és szén nanocsöveket.

prizma

A brit lapok többsége a skót függetlenségre élezte ki április elsejei anyagait. Nekünk ezek közül a The Guardian nagyon praktikus videója tetszett a legjobban, amely arról szól, hogy Skócia a függetlenség elnyerését követően áttér a jobboldali közlekedésre, és választ ad arra a kérdésre is, hogy hogyan oldják meg a vonalváltást a skót-angol határon. Valahogy így:

jobbbal

De az idei legnagyobb kedvencünk mégiscsak a CERN: a részecskegyorsító honlapján minden betűtípust lecseréltek Comic Sans-ra. És persze meg is indokolták: hosszú munka eredményeként arra a következtetésre jutottak, hogy a Higgs-bozon felfedezését bejelentő eseményükön a kutatójuk prezentációjában használt betűtípusnak köszönhető a sikerük 80%-a: ezért kapta fel a sajtó a tudományos eredményt, és nem annak fontossága miatt.

És ugyan lehet, hogy nem április elsejei tréfának szánták, de a HVG Pataky Attila-interjúja is vidám perceket okozhat.

Comments

comments