A legabszurdabb “büntetés” ever: feminizmusért meztelen fotók?

Olvasom és pislogok ki a fejemből: Emma Watson hétvégi ENSZ-beszéde után – amelytől odáig volt és vissza a teljes sajtó és közösségi média – hackerek azzal fenyegették meg az egykori Hermionét, hogy meztelen képeket fognak közzétenni róla. Mármint emiatt, hogy feminista beszédet tartott.

Ez a shamingnek és bullyingnak számomra eddig elképzelhetetlen szintje, ez már nem is zsarolás (mert mit érnek vele), hanem vagy egy rettenetesen ízléstelen, rossz vicc, vagy olyan mértékben elborult gondolkodás, amivel félő, hogy már nincs is mit kezdeni.

Eközben a skandináv országokban, ahol általában a legjobb nőnek lenni, elindult egy olyan kezdeményezés, hogy kutatók, tudósok, üzletemberek ne vegyenek részt különböző eseményeken, konferenciákon, ha nincsenek női meghívottak is. Erről a #takk nei (norvég) és #tacka nej (svéd) hashtagekkel adnak hírt, ami annyit tesz, hogy köszönöm, nem. Avagy udvarias visszautasítás. És minő borzalom, férfiak indították el!

Emma Watson arról beszélt, hogy a feminizmus nem férfigyűlölet, és a férfiaknak pont annyira problémájuk a szexizmus és a nemek közötti egyenlőtlenség, mint a nőknek. Beszéde nem a takkneios férfiakhoz kellene szóljon, mégis ők értik meg. A többiek (közül néhányan) úgy reagálnak, hogy akkor pucér képeket teszünk közzé rólad. És biztos lesznek sokan, akik most várják a visszaszámlálást, hogy majd csorgassák a nyálukat valódi vagy hamisított fotókra. Amelyek vagy megjelennek, vagy kiderül, hogy csak egy “szívatás” volt. Bármi is legyen, ez az egész sztori #takknei.

UPDATE, szeptember 25: Mint várható volt, nem jelentek meg fotók Emma Watsonról. Csak egy “szívatás” volt, a 4chant akarta megszívatni, bezárni, vagy önmagát reklámozni valaki vagy valami, elég ködös, a Velvet összefoglalta. Nem tudok önfeledten nevetni ezen a nagyszerű poénon.

Comments

comments