A KMDSZ diákkártyája gyorsan elkészül és ingyenes, de azért nem tökéletes okt02

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

A KMDSZ diákkártyája gyorsan elkészül és ingyenes, de azért nem tökéletes

Épp elkészítettem az A kártyának nevezett, KMDSZ által kibocsájtott diákigazolványt, ami tegnaptól feljogosít arra, hogy államilag támogatott helyem miatt két vonalra ingyenes bérletet kapjak Kolozsvár közszállítási rendszerében.

IMG_9903

Kontra
– dizájn (ez mondjuk ízlés dolga)
– igazolványkép mérete (ez nem is igazolványkép. Az is igaz, hogy fel lehet tölteni képet, és el lehet kerülni a katasztrófát – csak nem találtam sehol a feltöltésre mutató linket.)

Ez lenne egy igazolványkép

Ez lenne egy igazolványkép

Pro

– ingyenes az elkészítése (az Omnipass-Studcard 20 lej, az ISIC 30 lej)
– gyorsan, könnyen, helyben elkészítik
– mondtam már, hogy INGYENES?

Amúgy

a tavalyi húsz lejbe kerülő Omnipass-Studcard igazolványom így nézett ki:

IMG_9900

Szóval azon, – hiába volt dizájn szempontjából jobb – a kép még annyira se volt látható.

Kedvezmények

Annak ellenére, hogy eredetileg azt hittem, nagyon fontos lesz a sok, Omnipassal együtt járó kedvezményből keletkező megtakarítás, az igazság az, hogy alig használtam az ingyenes bérlet elkészítésén kívül bármire. A KMDSZ azt ígéri, hogy ehhez a kártyához is fognak járni kedvezmények. Ezek nem kuponok formájában, hanem elektronikus úton, fizetéskor történő azonosítással lesznek elérhetőek, de még nem elérhető a partnerek listája.

IMG_9902

Ha a néni nem tudna erről

Figyelmeztettek, hogy van esély arra, hogy a RATUC CTP alkalmazott nem fog elsőből érteni az A kártyából, így javallott megkérni, hogy nézze meg jobban a határozatot, mert benne van az A kártya is.

A kérdés már csak az, hogy mit szól ehhez az Omnipass-Studcard házasság gyümölcse, hisz komoly gazdasági érdekeik fűződtek ahhoz, hogy a piacon ők legyenek a legolcsóbban hozzáférhetően diákigazolvány. Nem csodálkoznék, ha elterjedne a román diákok között is, hogy van A kártya, és ingyenes. És azon se, ha azután megrohannák a KMDSZ-t.

Comments

comments