Te megkóstolnád a majonézes fagyit? Júl31

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Te megkóstolnád a majonézes fagyit?

A levendulás fagyi intenzív élmény volt, a mosópor illatára emlékeztetett az íze, amit bőven “megbolondítottak” cukorral. A bazsalikomos gombócokat is szerettem, de az egy vegán fagyi volt, kihagyták belőle a tejet, és már csak azt tudom felidézni, hogy van egy ilyen vizessége a masszának. Az viszont kifejezetten pozitívum volt, hogy nem árasztották úgy el cukorral, hogy csak az az édes íz maradjon meg utána. Idén kétségtelenül a nyaralás alatt kóstolt mangós fagyit szerettem a legjobban, pedig nem kifejezetten szeretem a gyümölcsös ízeket, de a mangó annyira jó volt (szépen érződött a gyümölcs fenyőrügyre emlékeztető íze, amit nem próbáltak meg elnyomni cukorral), hogy másodszor is kértem belőle, pedig új ízeket is kipróbálhattam volna, és kifejezetten szeretek újat kóstolni. Nemrég már Kolozsváron is láttam mangót, itt is ki fogom próbálni.

Ezek mellett volt még sok pisztácia, tiramisu, csoki (fekete és nem csak), vanília (krémesebb és jegesebb), karamell (darabokkal és anélkül) és több más is, aminek már nem emlékszem a nevére. Nagyjából ennyi az idei nyár fagyi mérlege, de szerencsére még egész augusztus és szeptember előttünk áll. És ennek a nyárnak a kedves élményei között vannak a munkából hazafelé elnyalt fagylaltok.

Who knows a mayo addict? #mayonnaise #foodporn #weird #icecream #icefalkirk #foodie #yesorno

A post shared by ICE (@ice_falkirk) on

És most olvasom a The Washington Postban (és onnan átkattintva a nyilván túlzó Buzzfeedes cikkben, aminek a szerzője a négyéves újságírói karrierjének legőrültebb dolgának nevezte, pedig az internetes őrültségekre nagyon érzékeny Buzzfeed tartogatott számára naponta elképzelhetetlen dolgokat), hogy egy skóciai kézműves cukrászda elkészítette a majonézes fagyit. Van nekik más őrültségük is, de egyik sem ötvöz két ilyen egészen távoli (laikus szemmel egészen biztosan) gasztronómiai területet, mint a Richelieu hercegének szakácsa által a 18. században feltalált, tojássárgájából, növényi olajból, általában mustár hozzáadásával készülő majonézt, illetve a desszertek több ezer éves múltra visszatekintő jeges, hideg fajtáját, a fagylaltot. Van például semmi jóval nem kecsegtető Monster energiaital-, illetve cider ízű is.

Az említett cikkek idéznek még egy bevállalós tesztelőt, aki így írta le az ízét: furcsa, eléggé krémes és édes, nem pont olyan, mint amire számítasz.

Kár, hogy nálunk nem lehet kapni. Ha viszont tudtok Erdélyben hasonlóan örült ízkombinációkat, ne vonakodjatok megosztani velem, és még az is lehet, hogy elmegyek egyet tesztelni őket.

Comments

comments