A kolozsvári 12 éves sráctól robbant fel a hazai internet, aki nem sunnyogott odébb, amikor megkarcolt egy autót

Egy sokak szerint nagyon megható történet kering a hazai interneten egy kolozsvári magyar kisfiúról, aki rollerezett a városban, és megkarcolt egy autót. És ahelyett, hogy továbbállt volna, ott várta a tulajdonost, aki, amikor megjelent, azt hitte a fiú megütötte magát, azért ül a földön. De kisvártatva kiderült, hogy szó sincs erről, a fiú 120 lejt és néhány 10 banist szorongatott a kezében, és tört románsággal magyarázta el, hogy ki szeretné fizetni az általa okozott kárt.

A történetet megosztó férfi, akinek elmondása szerint a rokonával történt meg az eset, le is vonta a tanulságot: bezzeg a felnőttek hasonló helyzetben nem így cselekesznek, hanem sunyin elmennek a helyszínről. A pénzt természetesen a fiú megtarthatta.

A történet túl szép, hogy igaz legyen, mondta sok román kommentelő, míg nem jelentkezett egy magyar, hogy dehogyis, hiszen ő meg a kisfiúnak rokona. Az Adevarul is úgy véli, hogy az eset megtörtént. Ámbár a hazai társadalom állapotáról mond el sokat, hogy a normalitás szenzációvá válik.

Comments

comments