Ezek a legjobb Super Bowl-reklámok idén

Csak a rend kedvéért, a Philadelphia Eagles 41-33 arányban győzött a New England Patriotsszal szemben az amerikai foci bajnokság 52. döntőjében. Az eredményen túl leginkább a Super Bowl félidejének legjobb reklámjai lehetnek érdekesek, legalábbis számomra. Ezeket szedtem össze nektek, és mutatom is meg.

Ezt lehetne úgy is csinálni, hogy fogok egy amerikai válogatást, és egy az egyben eladom a sajátomként, de ezzel megúsznám a munkát. Inkább készítettem nektek egy sajátot, ami több idő, de na.

Tide

Azt sem gondoltam volna, hogy valaha egy mosópor reklámról azt mondom, jó, de a Tide megcsinálta. A lényeg annyi, hogy minden Super Bowlos reklám egyben Tide-reklám is, ameddig patyolat tiszta, vakítóan fehér ruhákban jelennek meg a szereplői.

Sőt, ennek készült egy kiegészítése is, összeborulva az Old Spice-szal. Ezen azért nem kell annyira meglepődni, mert mindkettőnek a Procter & Gamble a gyártója, pont, mint az Arielnek vagy a Lenornak.

Doritos vs. Mountain Dew Ice

A vetített reklámok többsége olyan termékeket promovál, amit a szünetben épp fogyaszthatnának a nézők. A legütősebb ezek közül egyértelműn a Tűz és jég dalát (a gyengébbek kedvéért ez a Trónok harca sorozat alapját jelentő regénysorozat neve) idéző reklám lett, amiben a Tyrion Lannistert megformáló Peter Dinklage is feltűnik, meg Morgan Freeman is.

Stella Artois

A Super Bowl félideje általában a sörgyártók nagy pillanata, akik idén nem is annyira a termékeikre, hanem inkább a társadalmi felelősségvállalásukra hívják fel a figyelmet, illetve egy a sörnél is finomabb italra, a vízre. Főleg arra a vízre, amelyet segítenek eljuttatni a rászorulóknak. A Stella Artois a water.org-gal közösen indított kampányt, amiben egy limitált példányszámú (sörös)korsó megvásárolásával lehet támogatni azt, hogy akár 1 millió ember 5 évig vízhez jusson.

Budweiser

Az víz terjesztés vonalára ült fel a Budweiser is, akik azt idézik fel, hogy az elmúlt 30 évben 79 millió doboz ivóvizet vittek katasztrófa sújtotta területek rászorulóinak. Persze ezt is a tőlük megszokott érzelmes körítéssel

M&M

Danny DeVito egy emberi M&M drazsé, ez a lényeg, és az, hogy nem is olyan könnyű embernek lenni, még ha nem is akarnak percenként megenni.

Coca-Cola

Nincsen félidő Coca-Cola nélkül, akik idén a sokszínűséget ünneplik, mind a termékek, mind a fogyasztók körében. Az egészben azért a Coca-Cola-érzés közös.

Pepsi

A nagy vetélytárs inkább maradt a megszokottnál, és a saját a történelmét, illetve a Pepsi generációkat összekötő hatását idézi fel Cindy Crawford és a szintén modell fiával, Presley Walkerrel.

Itt az eredeti Cindy Crawfordos reklám még az internet előtti időkből, nem kicsit szexista.

NFL

Ebben nincs semmi extra, csak az NFL, az amerikai futball szövetség reklámozza, hogy miként is lehetne ünnepelni.

Jeep

Az autós reklám nélkül nincs Super Bowl-félidő, nekem a Jeepé tetszett a legjobban.

Intuit

A végére pedig hagytam még egy romantikus mesét az üzleti pénzügyeket segítő szoftverről, ami abban segít, hogy végre a kis cégek is a lényegre koncentrálhassanak. Klasszikus Hollywood.

Comments

comments