Megáll az ész! Összefüggés van a férfiak szőrös mellkasa és az intelligencia között

Összefüggés találtak a férfi mellszőrzet és az intelligencia között, mondjuk még az internet előtti korban, 1996-ban publikálták az erről szóló tanulmányt, de a pszichológiai kutatásokat feldolgozó Psy Blog csak a napokban közölte. És 1996 olyan rég volt, hogy gondolom azóta ti is elfelejtették, ezért felfrissítem ennek a szuper kutatásnak az emlékét, a szőrös mellkasúak örömére.

1996-ban nagyjából még David Hasselhoff volt a szőrös mellkasú férfiideál

1996-ban nagyjából még David Hasselhoff volt a szőrös mellkasú férfiideál

Mert Aikarakudy Alias pszichológus megállapítása szerint a férfiak szőrös mellkasa magasabb intelligenciát jelez, és a szőrös mellkas gyakoribb az olyan a magasan képzett férfiak körében, mint az orvosok. Megállapította, hogy az Egyesült Államokban a rezidens orvosok 45 százalékának van nagyon szőrös mellkasa, ezzel szemben a népesség körében a nagyon szőrös sokkal ritkább, csak a férfiak 10 százalékának van bozontos mellkasszőrzete.

De hasonlót tapasztal a műszaki hallgatók körében is. A jobb eredményeket elérő hallgatóknak több testszőrzetük volt, mint a gyengébben teljesítőknek. De a kutató nem érte be ennyivel, mert ezután a magas intelligenciájú embereket tömörítő Mensa egyesület 117 férfi tagjának testszőrzetéről szóló adatokat is kielemezte, és azt találta, hogy az átlagosnál szőrösebb testük van. Sőt, a legintelligensebbeknek még a hátuk is szőrös volt!

Napjaink szőrös mellkasú ideálja a Khal Drogot alakító Jason Momoa

Napjaink szőrös mellkasú ideálja a Khal Drogot alakító Jason Momoa

De ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden intelligens ember feltétlenül szőrös kell legyen – jegyzi meg a Psy Blog. Példának a világ egyik legintelligensebb férfijának tartott Einsteint hozza fel, aki állítólag nem nagyon volt szőrös.

Comments

comments