Néznivaló Kolozsváron! Összeszedték egy szuper térképre a látványosságokat

Nemrég volt egy kisebb vita a romániai magyar interneten arról, hogy van-e látnivaló Kolozsváron. Coque iPhone X personnalisée Nagyon sokan háborodtak fel amiatt, hogy egy magyarországi újságírónak nem remegett meg a lába attól, hogy Mátyás király lovasszobra előtt állhat, és nem kellett letörölgetnie a könnyeit (a csíksomlyói búcsú kapcsán mostanság amúgy is aktuális), amikor belépett a Szent Mihály, illetve Farkas utcai református templomba, helyette a szolgáltatás magas színvonaláról írt. Achetez pas cher Coque personnalisée Akkor melegében megkérdeztünk titeket is, hogy mi a véleményetek, és elsöprő többséggel szavaztatok a Mátyás király lovasszobra, a Farkas utcai református templom, a Fellegvár alkotta szentháromságra. Most főleg nekik – de határozottan nem csak – akarom megmutatni az I Love Cluj friss térképét. Annyira ropogós, hogy éppen csak kedden nyomtatták, legalábbis kedden posztoltak róla a Facebookra, és én szerdán vettem el egyet egy belvárosi kávézó teraszáról.

 

A térkép erőssége, hogy arra koncentrál, amiben tényleg jó a város, nem kerít nagy történelmi feneket, hanem egyszerűen ajánl három túrát, egyet az életről a kommunista paradicsomban, egy 15 perceset főleg a turisztikai szempontból szinte teljesen kihasználatlan Farkas utcáról, illetve egyet a fiatalok Kolozsvárjáról. Nyilván nem annyira részletes, mint egy útikönyv, de jó kiindulási alap Kolozsvár felfedezésére. coque de téléphone pas cher A készítők írják is, hogy a térkép inkább kiegészítő jellegű, olyan emberektől alternatív információs forrás, belsős tippek összessége, akik itt élnek Kolozsváron, és szeretik a várost.

 

ter1

ter2

ter3

ter5

 

Mindhárom útvonalhoz vannak extrák csatolva, például arról, hogy hol lehet enni vagy szórakozni. Coque personnalisée pas cher A főként szocialista modernista épületeket bemutató, az Aranykort idéző túránál például így jön szóba a Györgyfalvi negyedbeli Mercur vagy az egykori Köztársaság (manapság Florin Piersic) mozi, míg a 15 perces városnézést ki lehet bővíteni a klasszikus látványosságokkal, mint a Fő tér, Karolina tér vagy a Házsongárdi temető (érdekesség, hogy az angol fordításának semmi köze a román elnevezéséhez, sokkal inkább a magyarhoz: Hajongard Cemetery-nek fordítják). A fiatalos Kolozsvárt bemutató túra – amibe például az Erzsébet híd, a sétatéri tó és a skatepark a Rózsák parkjában került bele – extra tippjei közé pedig a Hányinger utca, a The Shelter, a Form Space és Donuterie Memo került be. Lehet nyugodtan háborogni.

 

Van hozzá audio guide is, ezt az applikációt kell állítólag letölteni hozzá, de most őszintén nem teszteltem.

 

ter4

 

Nem követem én különösebben az I Love Cluj munkáját, csak néha jut el hozzám egy-egy megosztás, reklám a Facebookon, de nem csak a térkép miatt tűnnek jó fejeknek.

Comments

comments