A magyaroknak bejön az erdélyi luxusszéna

Legalábbis ez derül ki az Index tudósításából, amit a kézdivásárhelyi születésű, most Budapesten szakács Veres István étterme őszi menüjének bemutatójáról írtak. coque de téléphone pas cher Három hónap alatt, amióta újra megnyílt a Babel étterem Veres István és Langer Gábor irányításával, 30 kiló szénát és 10 kiló fenyőrügyet adtak el. Szép teljesítmény! Az ételek elkészítésénél használt növényi alapanyagokat Veres lehetőség szerint maga is gyűjti, természetesen Erdélyben.

Langer Gábor, Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel tulajdonosa és Veres István

Langer Gábor, Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel tulajdonosa és Veres István

Az Index korábbi beszámolója szerint a szénában legalább 15 féle gyógynövény van, és több ételnek is alapanyaga. Például a tanyasi csirke fantázianevű ételnek, aminek nem is annyira a csirke a lényege, hanem a köret, ami a tudósító szerint tényleg egy külön műalkotás. Ennek az ételnek a tetejére került a szénás vaj. Fenyőrügyet is több ételhez használtak az elmúlt három hónapban, például vaj ízésítéséhez.

Tanyasi csirke

Tanyasi csirke

Veres István kézdivásárhelyi születésű. Coque4personnalisée A szüleinek régóta étterme van, egész gyerekkorát a konyhán töltötte, soha nem akart semmi más, csak szakács lenni, és már nagyon rég arról álmodik, hogy egyszer Michelin-csillaga lesz. Főzni Párizsban tanult a világ egyik leghíresebb szakácsiskolájában, az Ecole Superieure de Cuisine Francaise Gregoir Ferrandiban, ahol a legjobbként végzett. Achetez pas cher Coque personnalisée Így került az Alain Passard vezette, három Michelin-csillagos L’Arpege étterembe. Coque Huawei personnalisée Azért választotta ezt, mert Passard zseniálisan kísérletezik a zöldségekkel, Franciaországban úgy is hívják, hogy a zöldségek királya, és Verest is a zöldségek érdeklik a legjobban. Utána főzött még Londonban és Dublinban Patrick Guilbaud kétcsillagos éttermében is, többek között Bear Gryllsnek, Eros Ramazottinak, Karl Lagerfeldnek, Beyoncének, Justin Biebernek, illetve a Louis Vuitton és a Coco Chanel csapatának is készített már ételt. 2014-ben pedig elindult az Antena 1 televízió Top Chef című vetélkedőjén, ahol harmadik lett. Ekkor Románia hattagú nemzeti válogatottjának is a tagja lett, és a csapat a Luxemburgban szervezett Expogast Villeroy & Boch Gasztronómiai Világbajnokságon két kategóriában is bronzérmet nyert.

Comments

comments