Téged már kínáltak reggeli kávéval Marosvásárhelyen?

Ha biciklis vagy, akkor már lehet. Ha még nem, akkor még a héten lehetőséged van egyet kávézni a Marosszéki Közösségi Alapítvány akcióján.

A héten szervezik meg ugyanis a Biciklis Reggeli Marosvásárhelyen elnevezésű akciójukat, amivel a biciklis közlekedést akarják népszerűsíteni. Az akció keretében reggelente, 7-9 óra között a város különböző helyszínein meleg kávéval, friss péksüteménnyel és édességgel várják a bicikliseket, akiknek a kerékpárját is átvizsgálják, úgynevezett BikeChecket is csinálnak (leellenőrizik a kerékpárok kötelező felszerelését KRESZ szempontjából), miközben azok kitöltenek egy kérdőívet a kerékpáros mobilitási szokásaikról. Az akció végén összesítik és feldolgozzák a kapott információkat.

Stílusosan biciklis kávézóból kínálják meg a munkába igyekvőket

Stílusosan biciklis kávézóból kínálják meg a munkába igyekvőket

Ezzel várnak

Ezzel várnak

Az akció indításának első napján, múlt pénteken összesen 60 kerékpárost fogadtak. Hétfőn már több mint 70 biciklist vendégeltek meg egy kávéra, kedden 60 kerekest láttak vendégül reggelire, míg szerdán 58-an töltötték ki a kerekes szokásaikról a kérdőívet. Csütörtökön, szeptember 8-án a Dózsa György út és az 1848/Hosszú sugárút kereszteződésében várják a kerékpárosokat, míg pénteken, szeptember 9-én a Mátyás király tér és a Călărașilor/Kossuth utca találkozásánál lesznek.

Ha marosvásárhelyi vagy és biciklizel, akkor mindenképp ott a helyed.

A rendőrség is segít a biciklisek megállításában

A rendőrség is segít a biciklisek megállításában

Az akciót a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Közlekedési Rendőrség támogatja.

Comments

comments