A magyar napokon is elmeséltétek nekünk, miért szeretitek Kolozsvárt

A Kolozsvári Magyar Napok alatt is kerestük az okokat, amiért szeretjük a hétszáz éves várost, és nagyon sokan jöttetek megosztani ezt velünk. Fotótokból és abból, hogy miért szeretitek Kolozsvárt, könyvjelzőt készítettünk nektek, amit elvihettetek emlékbe, és a kolozsvár700.transindex.ro oldalon is megtalálhatják őket. Sokan jöttetek, néha megint alig bírtuk az “ostromot”, de ennek nagyon örülünk: lassan tényleg meglesz a 700 ok, amiért szeretni lehet Kolozsvárt.

hetszaz

konyvj1

konyvj2

Idén először egy kalandjátékot is szerveztünk, amelyben hétszáz lépést kellett megtenni a hétszáz éves városban, és hét helyszínen keresni az elrejtett nyomokat és a megfejtésrészleteket. (Innen is elnézést kérünk az Apáczai líceum kapus bácsijától, aki már ideges volt, hogy mindenki “valami cetlit” keres rajta. Pedig nem győztük hangsúlyozni, hogy a cetli sosincs bent az épületben, hanem mindig az utcán, úgy látszik, mégis többen megpróbálták a kapus segítségét kérni.) Most már azt is elmondhatjuk, hogy a megfejtés Kányádi Sándor Fekete-piros című verse volt, de azt is elfogadtuk, ha valaki csak a vers címét vagy csak a szerzőt tudta, sőt, ha megvolt az összes helyszín, akkor rá szabadott keresni Google-ben a szavakra, és ezután is elfogadtuk a megfejtést.

szemcsi4

szemcsi3

A kalandjátékot nem gyerekeknek terveztük, de persze a gyerekek akartak a leglelkesebben részt venni benne, és sokan neki is vágtak, csoportosan vagy felnőtt segítséggel. Az első megfejtőnk is egy kisfiú volt, aki édesanyjával járta be az útvonalat, és bár nem időre ment a játék, lélekszakadva rohant vissza a majdnem helyes megoldással, nagyon örültünk neki.

puck

Első nap még lassabban indult be a jelentkezés, de utána úgy felpörgött, hogy vasárnap nem is tudtunk már játékot indítani, szombaton elfogyott az összes szemüveg. Senki nem maradt nyeremény nélkül, aki visszajött, és sokan hasznos infókat is hoztak magukkal: például, hogy az erdélyi iskola szoborcsoportnál levő cetlin ül valaki, és azt vajon mások hogy fogják megtalálni?

szemcsi2

szemcsi1

szemcsi5

Köszönjük szépen mindenkinek a történeteket, a játékot és a jókedvet! Jövőre is találkozunk a Farkas utcában.

Comments

comments