A válaszúti kastély, ahogyan még nem láttam – és lehet, hogy te sem

Középiskolás koromban hetente kétszer, később valamivel ritkábban, de még mindig viszonylag gyakran utaztam el a válaszúti Bánffy-kastély előtt, a Kolozsvárt Szamosújvárral összekötő országúton. Coque personnalisée pas cher Tudtam, hogy speciális iskola működik benne, arról is tudtam, mikor ez megszűnt, de azon kívül nem igazán ismertem a bonchidai kastély “kistestvérét”. Coque iPhone X personnalisée Romantikus elképzeléseim voltak csupán róla, még egy novellácskát is ihletett, és az, hogy vasárnap végre belülről is láttam, ezt igazából felerősítette.

Vasárnap ugyanis a bonchidai Bánffy-kastélyban nyílt napot tartottak, és a válaszúti is ehhez csatlakozott. Csakhogy itt nem voltak rendezvények, nem volt semmi, éppen csak látogatható volt a kastély, amihez máskor előzetes egyeztetés szükséges. Coque personnalisée A kertbe és a termekbe is beengedtek, és egy férfi néhány információt is elmondott – igaz, hathatós kérdezgetésre, és nem túl lelkesen.

Oldalból - az útról sem igazán látszik innen

Oldalból – az útról sem igazán látszik innen

A hátsó terasz

A keleti homlokzat

A kastély történetéről és építészeti leírásáról alapos szócikk van az Adatbankon, inkább az érdekelt, hogy mi van most vele. Coque Samsung personnalisée Az iskolát 2007-ben zárták be, azóta a megyei tanács tulajdonában hányódik, pályázni nem sikerült a felújítására, ezért most árulják, hátha valaki megvenné és rendbe tenné.

Comments

comments